10 alapvető cPanel-beállítás kezdőknek

Új a cPanelnél? Még sok látnivaló, tanulás és teendő van, amikor a kezelőpanelt webhely-tárhely kezelésére használjuk.


Amikor azonban éppen kezdődik, fontos, hogy gyorsan azonosítsa a helyes teendőket, majd helyesen végezze el azokat. A webhely látogatói elégedettek lesznek, a kiszolgálási biztonság szűk lesz, és jól informált lesz, és ellenőrzése alatt áll.

1. Hozzáférés a cPanelhez

Nyilvánvalónak tűnhet, de az alábbiak közül egyiknek sem lesz haszna, ha nem fér hozzá a cPanelhez. Ehhez keresse meg webhelyének IP-címét. Lehet, hogy azonnal felhasználhatja webhelyének domain nevét, de az IP-címnek mindig működnie kell.

Ezután írja be ezt a böngészőbe:

https: // your_IP_address_here: 2083

A „your_IP_address_here” feliratot a webhely valódi IP-címére cseréled. A kiegészítő „: 2083” a végén a portszám, amely végigvezeti Önt a webhely cPanel telepítéséhez.

Hozzáférés a cPanelhez

2. Erősítse meg biztonságát

Miután bejelentkezett a cPanelbe, ellenőrizze, hogy senki más nem lophatja el a cPanel azonosítóját, akár felhasználóként, akár rendszergazdaként.

A legjobb jelszó gyakorlatok érvényesek. Változtassa meg a jelszavát gyakran, ne hagyja ott, ahol látható lehet, és olyan karakterkombinációt használjon, amelyet mások nem tudnak kitalálni.

Ez azt jelenti, hogy el kell kerülni a szótárban található összes szót és a hozzá kapcsolódó karaktersorozatot (például a születési ideje vagy a kutya neve).

Ne felejtse el ezt megtenni minden olyan jelszó esetén, amelyet a különböző cPanel tevékenységekhez (felhasználó, rendszergazda, FTP stb.) Használ. Szerencsére a cPanel segítséget nyújt az Ön számára – ez a képernyőn megjelenő cPanel jelszógenerátor..

Erősítse meg biztonságát.

3. Ellenőrizze a lemezterület-felhasználást

Nagyon nagyszerű, ha a webhelyek és adatbázisuk olyan tartalommal vannak kitöltve, amelyet a látogatók nagyra értékelnek. Nem nagyszerű belemenni a lemezterület korlátozásaiba, amelyek megakadályozzák, hogy Ön vagy más felhatalmazott felhasználó frissítse vagy kibővítse ezt a tartalmat.

A cPanel lemezterület-felhasználási funkciója megmutatja, hogyan használja ezt az erőforrást, és mely fájlok és könyvtárak foglalják el a legtöbb helyet.

Ne feledje, hogy a lemezterület e-mailekkel és weboldalnapló-információkkal, valamint tartalommal tölthető meg. Ha azt látja, hogy a felhasználói alkönyvtárak aránytalanul gördülnek el, érdemes lehet korlátozni az egyes személyek számára lefoglalt maximális lemezterületet..

Ellenőrizze a lemezterület-felhasználást

4. Beállítások panel

Ha még nem tette meg, vedd át a cPanel „Preferences” ablakot. Ennek néhány remek, hasznos funkciója van, amelyek elősegítik a megerősített cPanel felhasználói státusz elérését.

Egyrészt a panel rendelkezik a Jelszó megváltoztatása funkcióval, amely lehetővé teszi a második lépésben létrehozott erős jelszó csatlakoztatását. Másik lehetőség, hogy rendelkezik az Első lépések varázslóval, amely segít meghatározni a cPanel-rel való interakció alapvető preferenciáit..

További hasznos források: video oktatóanyagok, amelyek ismertetik a cPanelon belüli különféle tevékenységek végrehajtását.

Beállítások panel

5. Domainek, aldomainek és átirányítási beállítások

Hol máshol találná a domainek, aldomainek és átirányítások beállításait, mint a cPanel “Domains” mezőben! Egyéb lehetőségek mellett aldomaineket hozhat létre és felügyelhet (például marketing.mysite.com és support.mysite.com).

A domain átirányításokat is kezelheti, így a www.amazingproduct.com webhelyre látogató látogatókat (az a domain nevet, amelyben elég okos voltál a fenntartáshoz) automatikusan átirányítják a www.mysite.com vagy marketing.mysite.com webhelyre, például.

A „Domainek” mező lehetővé teszi a DNS (domain név szerver) rekordok kezelését is, de ez egy kicsit meghaladja a cikk alkalmazási körét.

Domainek, aldomainek és átirányítási beállítások

6. E-mail fiók beállításai

Talán az első információ, amelyet itt ellenőrizhetünk, az az elsődleges e-mail cím, amelyet a cPanel használ fel, hogy felvegye Önnel a kapcsolatot, és értesítse Önt a különböző eseményekről..

Ezen információk ellenőrzéséhez vagy módosításához kattintson a „Beállítások” mezőben a „Kapcsolattartási információk frissítése” elemre. Ezután lépjen a „cPanel Mail” mezőbe a domain névhez vagy a webhelyhez társított e-mail fiókok különböző aspektusainak kezeléséhez.

Ezek a vezérlők magukban foglalják a fiókok hozzáadását vagy törlését, a továbbítási címek beállítását a fiókokból, a szűrés és az automatikus válaszadók használatát, valamint a nem kívánt e-mailek és a spam blokkolását.

E-mail fiók beállításai

7. Állítsa be a kiegészítő biztonságot

Visszatérve a „Beállítások” mezőbe, ahol tovább definiálhatja és finomíthatja a biztonsági politikát a felhasználói identitás ellenőrzéséhez használandó biztonsági kérdések kiválasztásával.

Itt ellenőrzött hozzáférésű IP-címeket is kezelhet – ezek azok az IP-címek, ahonnan a cPanelhez hozzáférhet anélkül, hogy meg kellene válaszolnia a biztonsági kérdéseket..

Ellenőrizze azt is, hogy a cPanel bizonyos egyéb funkciói le vannak-e tiltva, hacsak nem rendelkezik konkrét okkal azok használatához: ne továbbítson tovább nem irányított e-maileket (dobja el azokat a küldőnek visszaadott ERROR üzenettel), és tiltsa le a FrontPage kiterjesztéseket, amelyek lehetővé teszik a közvetlen belépést a közzétételre tartalom. Van még – de egy másik alkalommal.

További biztonság beállítása

8. Optimalizálja webhelyét

A cPanel „Szoftver / Szolgáltatások” mezőjében lehetősége van webhelyének optimalizálására úgy, hogy tömöríti azt, amikor a webhely látogatói azt kérik. Ez felgyorsíthatja a tartalom letöltését és mosolyoghat a látogatók arcaihoz.

Ebben a helyzetben dönthet úgy, hogy tömöríti az összes tartalmat, vagy csak meghatározott típusokat.

Vegye figyelembe, hogy a „Szoftver / Szolgáltatások” mezőben további szoftvereket telepíthet a webhelyére, például a látogatói megkeresések kezelésére vagy a felhasználói felmérések végrehajtására..

Optimalizálja webhelyét

9. Adatbázisok kezelése

Ebben a szakaszban elindulunk a kezdõ területrõl és a középre. Valószínűleg meg kell értenie a szabványos SQL adatbázisok alapjait.

Az adatbázisok nélkülözhetetlenek sok alkalmazás számára, ahol tárolhatják a megjelenítendő tartalmat (például a termékneveket és az árakat), vagy rögzíthetik a látogatók által benyújtott információkat (nevek, elérhetőségek stb.).

A cPanel két varázslót kínál, amelyek segítenek mind a MySQL, mind a PostgreSQL adatbázis felállításában, amelyek ma a mai két legnépszerűbb SQL adatbázis termék. Ha a nyolcadik lépésben telepített alkalmazásoknak vagy csomagoknak szüksége van ezen adatbázisok egyikének beállítására, akkor a varázsló lehet a megoldás.

Kezelje az adatbázisokat

10. Nézze meg naplóit

A fenti lépések elvégzése után érdemes lehet megtudnia, mennyire jól teljesít webhelye, ha felkeresi a cPanel „Naplók” területét. A rendelkezésre álló információk magukban foglalják a látogatókra vonatkozó információkat, az internetes forgalom statisztikáit és a webhelyen talált legfrissebb hibákat.

Beállíthatja a használni kívánt statisztikai elemző segédprogramot, ha bejelöli vagy törli a jelölést.

Nézze meg naplóit

Végül…

Nincs végül! A fenti információk segítenek a cPanel sikeres használatának megkezdésében.

Ezt követően a cPanel más szintű funkcionalitással és kifinomultsággal rendelkezik az Ön számára, tehát miután megismerte a fenti alapbeállításokat, további lehetőségeket várhat el, ha mélyebben elmész a különböző cPanel adminisztrációs területekre és lehetőségekre..

Fotóforrások: risingabovereallife.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map