Aruba ofron zgjidhje për rrjete pa tel që mundësojnë përfshirjen në celular përmes teknologjisë Beacon

TL; DR: Duke kuptuar vështirësinë e përmbushjes së gjithnjë e më shumë nevojave të biznesit dhe të klientëve me bazë infrastrukture, shumë shitës me tulla dhe llaç kërkojnë zgjidhje të rrjetit që u mundësojnë atyre të integrojnë përvojën dixhitale me përvojën në dyqan. Aruba, e cila u ble nga Hewlett Packard Enterprise në 2015, u siguron shitësve të të gjitha madhësive një rrjet për lidhje më të madhe me një rrjet Wi-Fi me shpejtësi të lartë, të shkallëzueshme dhe të sigurt që përdor teknologjinë inovative të fenerëve. Aruba po ndihmon shitësit të ndërmarrin hapin tjetër në fejesë me klientët e tyre përmes zgjidhjeve të softuerëve celular. Me wifi të ftuar me performancë të lartë, lidhje të sigurt për pjesën e prapme të operacioneve të shtëpisë, përmirësimin e saktësisë së vendndodhjes, navigimin nga ana e kthesës, njoftimet shtytëse dhe aftësitë analitike, Aruba lejon shitësit të përmbushin pritjet teknologjike në rritje të klientëve.


Vitet e fundit, shumë në industrinë e shitjes me pakicë kanë kuptuar se është koha për një azhurnim teknologjik. Sistemet e inventarit të bazuara në barkod dhe rrjetet themelore WiFi u kanë shërbyer nevojave të biznesit në të kaluarën, por nuk u përshtaten më shitësve ose klientëve të tyre dëshira në rritje për të shkuar digjitale.

“Një shumë e tullave dhe llaçeve më në fund janë në proces të kuptojnë se si do të lidhin platformat e tyre dixhitale me platformat aktuale të tullave dhe llaçeve,” tha Alan Ni, Drejtor i Tregut vertikal për Aruba. “Ajo që ata po njohin është se një pjesë e madhe e lidhjes dhe infrastrukturës që u vendos 10 vjet më parë thjesht nuk është e mjaftueshme për të mbështetur të gjitha këto modalitete që ata po trafikojnë.”

Kolazhi i logos së Aruba dhe fotografia e Alan Ni, Drejtorit të Tregut vertikal për Aruba

Alan Ni, Drejtori i Tregut Vertikal për Aruba, na tha sesi po përdoren wifi me funksion të lartë dhe fenerët për të gjetur produktet në dyqane.

Një shitës me pakicë që njeh nevojën për të përmirësuar teknologjinë e saj është gjigandi i rinovimit Home Depot.

Në një intervistë video 2016 me VP të Aruba në Marketing, Chris Kozup, Home Depot dha disa njohuri në planet e saj për një rifreskim të infrastrukturës së rrjetit dhe përmirësime në shërbimet e saj të bazuara në vendndodhje për klientët dhe punonjësit. Në video, kompania theksoi se, ndërsa ishte përpara lojës, kur ajo inxhinieroi aplikacionin e saj celular për përdorim të asociuar dhe më vonë e ndërtoi atë për t’i shërbyer klientëve, ata ende përballen me sfida kur bëhet fjalë për gjetjen e lehtë të produkteve në dyqane, për të dy klientët që kërkojnë të blejnë dhe bashkëpunëtorët që bëjnë inventar.

“Ne kemi përdorur shërbime të bazuara në vendndodhje për një kohë tani, por saktësia mungonte,” tha Daniel Grider, Zëvendës President i IT për Depo në Shtëpi. “Ne mund të marrim një klient në një rresht, ose pjesërisht në një rresht, por ne nuk mund t’i arrijmë ata në gjirin e vërtetë.”

Kur vlerësoni teknologjinë dhe ofruesit e shërbimeve në dispozicion, Home Depot zbuloi Aruba, një degë e rrjeteve të Hewlett Packard Enterprise, e cila është e specializuar në lidhjen pa tel për biznesin dhe mjediset me pakicë.

Me wifi të përmirësuar të ftuarve nga Aruba, i cili lejon klientët të përdorin më mirë aplikacionin Home Depot në dyqan, dhe infrastrukturën e adaptueshme IoT për adresimin e inventarit dhe nevojave të rrjetit, Home Depot pret që të përmirësojë efikasitetin e tij të biznesit dhe angazhimin e klientit. Tashmë, ajo ka marrë një përgjigje pozitive përmes trafikut të klientëve dhe reagimeve në aplikacionin e saj të azhurnuar celular, i cili raportohet se po drejton gjysmën e vizitave të saj në internet përmes veçorive të fuqishme në dyqan.

Zgjidhjet e rrjetit dhe platformat e angazhimit celular të Arubës janë të lehta për tu menaxhuar dhe mund të përshtaten për nevojat e një shitës me pakicë, duke mundësuar bizneset e vogla dhe shitësit e ndërmarrjeve të përdorin teknologjinë për t’u lidhur me lokacione të shumta dyqanesh dhe klientësh në epokën e parë të shfaqjes së lëvizshme.

Njoftimet e shtytjes në rrugë të brendshme dhe njoftimet mbi bazën e afërsisë Përmirësojnë angazhimin në celular

Me operatorë të mëdhenj të kutive të tilla si Home Depot dhe Nebraska Mobilje Mart që mbajnë pamjet e mëdha katrore dhe mijëra SKU, duke ndihmuar bashkëpunëtorët dhe klientët të gjejnë produkte të veçanta mund të paraqesin një sfidë mjaft naviguese.

Fenerët me energji të ulët Bluetooth në Aruba mund të trajtojnë lëvizjen përpara. Duke bërë të mundur reagimin e saktë të vendndodhjes, softueri i parë i dritës së dritës Aruba dhe softueri i parë i lëvizshëm lejon shitësit të drejtojnë klientët e tyre në kohë reale me navigimin nga ana e kthesës nëpër ndërtesat e tyre, duke e bërë më të lehtë gjetjen e produkteve dhe shërbimeve.

Shitësit me pakicë që kanë aplikacionet e tyre mund të shtojnë shërbimet e vendndodhjes së Aruba-s (përfshirë navigimin, ndërgjegjësimin e vendndodhjes me pika blu dhe njoftimet e shtytjes me bazë afërsisë) tek ata me Kits për Zhvillim Softuerësh (SDK). Përndryshe, ata mund të përdorin platformën e aplikacionit celular Meridian të Aruba për të krijuar një nga e para duke përdorur AppMaker, i cili ofron një larmi modelesh dhe opsionesh. Shitësit me pakicë më pas menaxhojnë dhe monitorojnë përmbajtjen në aplikacionin e tyre me Redaktorin Meridian.

Mjedise të tjera, siç janë terminalet e aeroportit dhe stadiumet sportive, kërkojnë navigim në shkallë të gjerë për të drejtuar udhëtarët dhe spektatorët drejt konkurencave, restoranteve, dyqaneve dhe pajisje të tjera me përpikëri dhe shpejtësi. Me aplikacionin me energji Meridian të Aruba-s, markat mund t’u ofrojnë mysafirëve edhe njoftime për mënyrën e duhur dhe njoftime të dobishme për një angazhim më të madh celular. Dhe për shitësit me pakicë, kjo i bën ata një hap më afër qëllimit të integrimit të përvojave dixhitale dhe blerjeve me tulla dhe llaç.

Wifi në dyqan Mundëson që llaçet me tulla dhe tulla të tejkalojnë pritjet

Shumë shitës me pakicë kanë përdorur rrjetë wifi brenda hapësirave të tyre për ca kohë, por këto sisteme janë gjithnjë e më të afta të mbështesin kërkesën për lidhje të shpejtë, të lëvizshëm. Produktet e rrjetit të Aruba krijojnë një rrjet që jo vetëm që i lejon shitësit dhe klientët e tyre të përdorin aplikacione celulare kudo brenda një ndërtese, por gjithashtu u mundëson atyre të përdorin pajisje celulare me shpejtësi dhe siguri më të madhe.

Për dallim nga rrjetet më të vjetra wifi, pikat e hyrjes në Aruba Wave 2 janë të pajisura me teknologji Klient Match që siguron lidhjen më të shpejtë të mundshme për çdo pajisje në rrjet. Shitësit me pakicë gjithashtu mund të zgjedhin të azhurnojnë sistemin e tyre me çelsat dhe kontrollorët e hyrjes së Aruba për të vazhduar më tej me Klientin Match dhe pajisjet e tjera të rrjetit të nivelit të lartë.

Së bashku me teknologjinë e fenerëve, pikat e hyrjes pa tel të Aruba në Aruba i bëjnë rrjetet me pakicë WiFi jashtëzakonisht të shkallëzueshëm, duke shtrirë shtrirjen e tyre përtej katër mureve të një ndërtese dhe duke lejuar qasje në celular për klientët që bëjnë pazare në ekrane në natyrë. Qendra e menaxhimit të rrjetit me qendër në Aruba, Aruba Central, u jep shitësve me pakicë mbikëqyrjen e rrjeteve të tyre dhe lirinë e përshtatjes së tyre, ndërsa platforma AirWave u lejon atyre të monitorojnë, parashikojnë dhe zgjidhin problemet e sistemit..

Zgjidhjet e rrjetit të Aruba gjithashtu lejojnë shitësit të fitojnë njohuri biznesi për t’u shërbyer më mirë klientëve të tyre, falë motorit të integruar të Analitikës dhe Vendndodhjes (ALE). Shitësit me pakicë mund të mbledhin informacione – siç janë orët e pikut të trafikut të klientëve, rrjedha dhe sa kohë ata kalojnë blerjet në secilën zonë – të gjitha ndërsa mbrojnë intimitetin e mysafirëve të tyre. Duke përdorur këto analiza, shitësit janë më të aftë të përshtaten dhe të tejkalojnë pritjet e klientëve të tyre.

Tani pjesë e Ndërmarrjes Hewlett Packard, Aruba po ofron zgjidhje të IoT

E themeluar në vitin 2002, Aruba Networks u bë një degë e pavarur e Hewlett Packard Enterprise në 2015. Aruba u bashkua me HPE si një drejtuese e re në zgjidhjet e para, të para për mjedisin e ndërmarrjes në zhvillim. Slogani i tyre, “Njerëzit lëvizin. Rrjetet duhet të ndjekin. ” i bën jehonë këtij përqendrimi në lëvizshmëri dhe inovacion. Si një pararendës i vendosur në botën e rrjeteve, HPE vazhdon të sjellë një përvojë të pasur në industri në partneritet.

Shoqëruar me strategjitë vertikale të marketingut të të dy kompanive që synojnë të ofrojnë zgjidhje praktike për sektorë të ndryshëm të botës së punës, kjo përzierje përvoje dhe inovacioni krijon një partneritet ideal.

Që kur u bë një kompani HPE në 2015, Alan tha se Aruba ka fituar tërheqje të jashtëzakonshme në pakicë, duke ndihmuar emra të mëdhenj si Home Depot, Neiman Marcus, dhe Tractor Supply Company të fitojnë teknologjinë e re që duhet për të shkallëzuar për të ardhmen.

Në HPE’s 2016 Discover Konferenca e Las Vegasit, Nënkryetari Ekzekutiv i Depot Home & Zyrtari Kryesor i Informacionit, Matt Carey tha se zinxhiri zgjodhi Aruba për funksionalitetin e saj dhe aftësitë që do të sigurojë në të ardhmen.

Pamja e shtëpisë depo CIO Matt Carey duke folur në HPE's 2016 Discover Discover Las Vegas Convention

Në një konferencë të vitit 2016, Hope Depot CIO Matt Carey tha se ai mendonte se Aruba i dha kompanisë së tij një avantazh teknologjik.

“Ne donim të ishim para, dhe Aruba po na ndihmon ta bëjmë këtë,” tha Matt.

Ndihmuar kompanitë të lëvizin në të ardhmen e shitjes me pakicë me teknologji inovative është pjesë e misionit të Aruba për të “ripërcaktuar avantazhin inteligjent”.

Lidhja me klientët pa tel ndihmon shitësit të përmirësojnë përvojat

Në botën e shitjes me pakicë, dyqanet, zbritësit, ushqyesit dhe restorantet që shërbejnë shpejt, kanë kuptuar që lidhja nuk është më një lehtësi; është një domosdoshmëri biznesi Alsoshtë gjithashtu mënyra më e mirë për të përmirësuar përvojën e klientëve brenda dyqaneve të tyre.

Partneriteti me Aruba furnizon shitësit me një infrastrukturë të gatshme pa tel që ka mjetet e biznesit që u duhen për të ndjekur produktet dhe performancën e tyre. Duke shkuar një hap më tej, Aruba po përmirëson kënaqësinë e klientit me mjetet që lejojnë navigimin me bazë vendndodhjen dhe përvojat e personalizuara të blerjeve.

Duke siguruar zgjidhje për angazhimin e rrjetit dhe të lëvizjes, Aruba u lejon shitësve të përqëndrohen në ato që bëjnë më mirë – t’u shërbejnë klientëve të tyre. Siç tha Matt nga Home Depot, “[Aruba] na lejoi të lëvizim shpejt dhe të shkathët, dhe kjo është me të vërtetë e rëndësishme për ne në botën tonë këto ditë.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map