CMS Made Simple ™ – Dev Team me burim të hapur formuar për të ndryshuar përvojën e menaxhimit të përmbajtjes për pronarët e faqeve dhe zhvilluesit e tyre

TL; DR: CMS Made Simple ™ është një zgjidhje me burim të hapur të menaxhuar nga zhvilluesit vullnetarë dhe frymëzuar nga zhgënjimet e tyre me opsionet ekzistuese CMS. Që nga fillimi i projektit, ai ka mundësuar mbi 500,000 site në të gjithë botën, dhe ne kemi për të dëgjuar nga ky ekip i ngordhur për zhvillim të dorës së parë.


“Unë erdha tek ajo rastësisht,” tha John Scotcher, një dev me përvojë dhe stilist duke iu referuar CMS Made Simple ™ – një zgjidhje e menaxhimit të përmbajtjes me burim të hapur për zhvlerësimin dhe jo. “Fillova ta përdor, ndërtova dy ose tre site, isha shumë i lumtur me të, fillova ta përdor ekskluzivisht …”

Një mungesë zhgënjyese e opsioneve CMS formuan një ushtri me burim të hapur

Si shumë njerëz të devotshëm atje, Gjoni kishte kërkuar lart dhe të ulët për një CMS që do të lehtësonte zhgënjimet tipike që shpesh ndjehen nga zhvilluesi dhe përdoruesi i fundit. Kjo CMS e veçantë i drejtohet faqeve të vogla (deri në 100 faqe në faqe), duke marrë detyra që do të ishin ariu në WordPress, si marrja e një modeli statik nga Photoshop dhe kodimi i tij me aftësitë CMS, dhe thjeshtimi i tyre. Gjoni gjeti ngushëllim në CMS Made Simple ™ gjatë fillimit të viteve 2000 – aq shumë sa që ai përfundoi të bashkohej me radhët e ekipit të tyre të marketingut të rënduar në 2009.

CMS Made Simple

CMS Made Simple ™ është një zgjidhje me burim të hapur CMS që mirëmbahet nga një ekip i të gjitha yjeve të zhvillimit vullnetar.

Ai nuk ishte vetëm. Shumë anëtarë të ekipit CMS Made Simple came erdhën për të gjetur veten duke u zhvilluar për këtë projekt me burim të hapur si përgjigje të pakënaqësisë së tyre me sistemet e disponueshme të menaxhimit të përmbajtjes. Së bashku, ata formojnë një ushtri të mrekullueshëm geeky dhe të talentuar të stilistëve dhe zhvilluesve të përkushtuar për të bërë CMS ideale për devonët e tjerë dhe klientët e tyre.

CMSMS Where: Ku përdoruesit e fundit gjejnë lehtësinë e përdorimit & Devs Gjeni Funksionalitetin

CMS Made Simple ™ (CMSMS) është një fondacion plotësisht i hapur, me bazë PHP, për ndërtimin dhe menaxhimin e përmbajtjes së faqeve të internetit gjysmë statike. Në thelb të saj, CMSMS ™ izolon kodin e faqosjes së faqes nga kodi i përmbajtjes, kështu që zhvilluesit dhe projektuesit janë në gjendje të manipulojnë strukturën e faqes pa kufi ndërsa pronarët dhe redaktorët e faqeve mund të menaxhojnë lirshëm dhe të qetë fjalët dhe objektet në faqe.

Dizajnuesit e Uebit – Besoni që Dizajnët tuaj Do të Përkthehen në Kod

Gjoni e filloi historinë e tij me atë se si ai u dashurua me projektin – dhe kjo kishte të bënte me fuqinë që ofron njerëzit që po krijojnë një faqe në internet për një klient. Edhe dizajnerët dhe zhvilluesit me përvojë mund të gjejnë fazën e hartimit të faqosjes së ndërtimit të një siti për të qenë i lodhshëm ose ngacmues ndonjëherë, por CMSMS ™ bën tranzicionet nga modeli në kod në kodin në frontin seamless.

“Një nga gjërat më të shkëlqyera nga këndvështrimi i projektimit është se diçka që dikush krijon në Photoshop mund të thuhet me 100 përqind saktësi do të duket saktësisht e njëjtë kur të arrini në faqen e fundit,” shpjegoi ai. Nuk ka nevojë të shqetësohet nëse një model është i zbatueshëm; është jo vetëm e mundshme, por është e besueshme, veçanërisht me ndihmën e Smarty: motori i modelit të bazuar në PHP. “Ju në të vërtetë mund të kopjoni dhe ngjitni cilindo nga kodet tuaja HTML dhe thjesht zëvendësoni përmbajtjen e tallen me etiketat e duhura” Smarty “, shpjegoi John,” duke krijuar kështu një model të përdorshëm që mund të përdoret në të gjithë sitin. “

Zhvilluesit e Uebit – Modulet “Mix” dhe “Mash” për të ndërtuar faqe komplekse

Nga një këndvështrim kodimi, CMSMS ™ e lehtëson hartimin e një ndërtimi intuitiv të faqes në internet. “Bukuria e CMSMS është sa e lehtë është të tërheqësh modulet në module të tjera thjesht duke përdorur etiketat Smarty nga një modul,” tha John.

Ideologjia e përzierjes dhe përputhjes së projektit favorizohet shumë nga zhvilluesit me përvojë, por gjithsesi i menaxhueshëm nga perspektiva e djalit me pak kod dhe mendimit të tij. “Ndërsa dikush që është jo-programues por ndoshta pak më i mirë se përdoruesi mesatar sa i përket çështjeve teknike, është shumë e lehtë për mua të kuptoj se si mund t’i bëj ato modulet së bashku duke hedhur ato etiketa në”, tha John, “Dhe merrni rezultate shumë efektive në një hapësirë ​​të shkurtër kohe.”

Komuniteti rreth CMSMS ™ është i përkushtuar dhe gjithnjë në rritje. Shikoni CMSMS ™ Forge për të parë të gjitha modulet ekzistuese, etiketat, temat dhe shabllonet që keni në dispozicionin tuaj; plus ju mund të regjistroni projektin tuaj për të kontribuar ose luajtur me API-in e modulit.

Pronarët e faqeve të internetit – Kontrolloni me besim përmbajtjen e faqes tuaj të bukur

CMS Made Simple ™ përqendrohet në ndërtimin dhe menaxhimin e përmbajtjes së faqeve të internetit të korporatave ose organizatave me bazë – pastrimin e funksionimit të kodimit dhe dizajnit për njerëzit që ndërtojnë ato prona. Sidoqoftë, nocioni i pjesës “Made Simple” të emrit të projektit përfshin përvojën për përdoruesit ose pronarin / redaktorin e faqes, si dhe.

CMS Made Team Simple

Projekti CMSMS simpl thjeshton përvojën e menaxhimit të përmbajtjes për zhvilluesit, projektuesit dhe pronarët e faqeve.

“Ideja është që t’ua dorëzojmë faqet pronarëve të faqeve dhe ata kanë kontroll të plotë pa pasur nevojë të mësojnë kirurgji të trurit të përdorin uebfaqet e tyre, nëse dëshironi, dhe ta bëni atë me lehtësi,” tha Gjoni duke qeshur. Pronari i faqes, menaxheri i përmbajtjes ose redaktori mund të kontrollojnë lehtësisht shtimin ose ndryshimin e faqeve, artikujve të lajmeve, galerive dhe madje edhe produkteve nëse një modul i caktuar produkti është në përdorim.

John e përshkroi projektin, nga një këndvështrim i përdoruesit fundor, si një alternativë më pak e frikshme për WordPress ose Joomla (me vërejtjen se nëse po kërkoni një sit ekskluzivisht të e-commerce, ka mundësi të tjera që ndoshta janë më të përshtatshme për ju, p.sh., Magento). Ai shpjegoi, si një shembull, se përdoruesit e Joomla shpesh ndjehen “të intimuar” dhe bien pre e supozimit se “ata duhet të mësojnë zhvillimin për të ndërtuar një sit”. Në rastin e WordPress, përdoruesit shpesh mund të ndjehen të mbingarkuar nga opsionet ose të mbështeten shumë në WYSIWYG. “Shumë njerëz që përdorin WordPress marrin djersën e ftohtë kur u kërkohet të dizajnojnë nga e para,” tha ai. “Kështu që ne rrimë të qetë në mes: Ne ofrojmë një ndërfaqe shumë të lehtë për një përdorues për t’u përdorur, por prapë u japim atyre fuqi për të bërë shumë më tepër sesa do të ishin në gjendje të bënin me faqen mesatare të WordPress.”

Geek Moots & Kultura e çmendur-për-burimin e hapur të CMSMS

Në përgjithësi, anëtarët e ekipit CMSMS fall bien në një nga katër “kampe”, siç shpjegoi Gjoni:

 1. Ekipi i marketingut (Crew of John)
 2. Ekipi Qendror i Zhvillimit
 3. Testimi & Ekipi i Dokumentacionit
 4. Zhvilluesit e Modulit (Kjo mund të jeni ju!)

Gjithsej në tre skuadrat e para luhatet midis 11 dhe 12 kontribuesve kryesorë të përhapur në botën perëndimore. Anne-Mieke Bovelett, Drejtori i tyre i marketingut, banon në Holland ndërsa Shefi i Zhvillimit Robert Campbell mund të gjendet në Kanada, me një programues tjetër, Fernando Morgado, në Portugali. Gjoni është i vetmi dev-me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, por ai na tha që shumica e fisit CMSMS është me bazë euro. Të gjithë ata mblidhen çdo ditë në kanalin e tyre IRC, me projektet e Basecamp për secilën faqe ku po punojnë, dhe ndërpresin takimet përmes Skype kur është absolutisht e nevojshme. Në përgjithësi, ata luajnë lojën e punës në zhvillimin e largët jashtëzakonisht mirë.

Yeardo vit, komuniteti CMSMS conven mblidhet për ca kohë ballë për ballë në ngjarjen e tyre dyvjeçare Geek Moots. Këto konferenca mbahen në lokale të ndryshme si përgjegjësi e pritjes së aktiviteteve nga anëtar i ekipit tek anëtar i ekipit çdo vit. “Turnshtë radha ime ta organizoj këtë sërish këtë vit, sepse unë vullnetarisht naivisht në një moment të ngacmimit të tepërt kisha bërë një nja dy vjet më parë,” tha John, duke shtuar më vonë me theksin e tij të lezetshëm britanik – “një avantazh i madh i kësaj a do të thotë që nuk kam nevojë të hidhem në aeroplan. ”

Të shtëna të motiveve CMSMS Geek

CMS Made Simple ™ mban dy vjetor Geek Moots: konferenca 3-ditore për devs dhe përdoruesit fundorë për të mësuar dhe rrjetuar.

Gjoni na përshkroi ngjarjet për ne: leksione me vlerë tre ditë nga anëtarët e ekipit dev, kontribues të zhvilluesve të modulit, dhe çdo “anëtarët e komunitetit që ndjehen sikur kanë diçka për të folur.” Ata e përfundojnë konferencën me një ditë edhe për përdoruesit – duke ftuar zhvilluesit të ftojnë klientët e tyre të mëparshëm dhe / ose aktualë që të dalin për një nivel më të lartë të trajnimit taktik për ndërtimin e faqeve.

Lajmi i madh për Geek Moots 2016: Do të mbahet në Qendrën Hapësinore në Mbretërinë e Bashkuar!

Mendimet përfundimtare për CMS Made Simple ™ – 500K + Sites fortë & në rritje

Nëse jeni një zhvillues që jeni të ngopur me kufizimet e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes ose një përdorues që gjen WordPress dhe shabllone tradicionale si mosmirënjohëse, CMS Made Simple ™ mund të jetë kompromisi ideal. Ashtu si “LEGO-faqja e internetit”, për të përdorur fjalët e John, CMSMS ™ lejon zhvilluesit e uebit të ndërtojnë një sit të ndërlikuar me kod që ka kuptim – ndërsa ruan integritetin e vizionit të projektuesit – dhe më pas njerëzit e përmbajtjes kanë mbretëruar plotësisht për të modifikuar fjalët e faqes në internet, imazhe dhe veçori. Cshtë plotësisht me burim të hapur, me një ekip të talentuar të devve vullnetare që kontribuojnë në rritjen e tij, dhe i shkëlqyeshëm për faqet me bazë në komunitet ose faqet vetëm për anëtarët që kërkojnë dhjetëra deri në qindra faqe. Gjoni na tha që ju do të gjeni edhe projektin e përdorur në disa prona zyrtare të qeverisë lokale dhe të nivelit shtetëror. Mbi 500,000 pronarë të faqeve dhe zhvilluesit e tyre kanë besuar në CMSMS ™ dhe ky numër do të rritet vetëm në vitet në vazhdim.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map