Hogyan nyújtja a VoIP Supply szakértői csapata átfogó VoIP megoldásokat és felhőalapú szolgáltatásokat gyakorlati támogatással és a minőségre összpontosítva

TL; DR: A VoIP Supply nemcsak a kommunikációs termékek átfogó katalógusát kínálja, hanem világszerte 125 000 vevőt is kiszolgál. A tapasztalt szakemberek olyan szintű ügyfélszolgálatot nyújtanak, amely páratlan a viszonteladókkal teli iparban. Miután 2002-ben nyitotta meg kapuit, a VoIP Supply egyablakos ügyintézésként működött azzal a céllal, hogy az irodai és informatikai vezetők segítséget nyújtson a VoIP termékekkel és a szervezeteik számára megfelelő megoldásokkal való futtatásban. Ennek eredményeként a VoIP Supply elnyerte a Fejlesztők Choice elismerését. Nemrég ültünk le Mary Cheney marketingfelügyelővel, aki elmondta nekünk, hogy a VoIP Supply szoros alkalmazottainak csoportja hogyan próbál minden ügyfelet úgy kezelni, mint a családot..


Nemrégiben csevegés történt a VoIP Supply értékesítési csapatával a kommunikációs termékek viszonteladására szakosodott cég képviselőjétől. A képviselő felfedezte ugyanazt a terméket, amelyet a VoIP Supply kínál egy kissé olcsóbb áron az Amazonon, és meg akarta tudni, hogy a vállalat megfelel-e ennek.

“Azt mondtuk:” Sajnáljuk – nem tudunk ilyen alacsonyra túllépni, de nem fogjuk megkapni azt a támogatástípust is, amelyet kínálunk Önnek és ügyfelének “- mondta Mary Cheney, a VoIP Supply marketingfelügyelője. “Azzal a végén küldték el az üzletet, hogy hozzáadott értéket képviselnek, mert a vásárlás után kapcsolatba léphet velünk.”

Mary azt mondta nekünk, hogy szinte minden olyan vásárlónak, aki VoIP berendezést vásárol, segítségre van szüksége annak felállításában és a kommunikáció megfelelő működésének biztosításában, ezért ahogyan a cég mantra állítja, a VoIP Supply törekszik arra, hogy „több legyen, mint egy webhely”. És a vállalkozások észreveszik.

Mary Cheney fejlövés és a VoIP Supply logó

A VoIP Supply Mary Cheney szavai szerint a vállalat küldetése minőségi termékek és gyakorlati ügyfélszolgálat biztosítása.

Több mint 125 000 ügyfél támaszkodik a vállalatra, hogy segítsen nekik a legjobb VoIP termékek megvásárlásában, és igénybe vegye a 28 tagú alkalmazottak szakértelmét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az üzleti kommunikációban nincs-e megszakítás. És Mary azt mondta, hogy nagy különbség van azokkal a viszonteladókkal szemben, amelyek nem kínálnak vásárlás utáni támogatást.

„Az egyik alapvető értékünk:„ Anya hív ”- mondta. „Megpróbálunk minden olyan ügyféllel bánni, aki felhív, mint anyukánk. Tényleg azon dolgozunk, hogy javítsuk ügyfeleink tapasztalatait. ”

Bemutatjuk az 5K + VoIP termékek katalógusát a modern vállalkozások számára

A VoIP Supply webhelyén megtalálható minden, ami egy vállalkozásnak szüksége van egy VoIP kommunikációs rendszer felállításához és karbantartásához. A VoIP technológia valóban megtartotta az elmúlt évtizedben, és a költségmegtakarítás és a könnyű használat két nagy oka annak népszerűségének növekedésére. A számok átvitele egyszerű, amikor az alkalmazottak az irodákat költözik, az irodavezetők pedig könnyen összeadhatnak vagy kivonhatnak sorokat, amikor az alkalmazottak jönnek és mennek.

A VoIP Supply több mint 5000 terméket kínál több mint 60 gyártótól, így a vezetők választhatnak a piac összes vezető márkája és stílusa közül. Ez biztosítja, hogy a vállalat ügyfelei az egyedi igényeikhez igazított megoldást kapjanak.

“Az elején mindent megteszünk, hogy a viszonteladónak vagy az ügyfélnek ne legyen túl sok kérdése” – mondta Mary. “De az idő 99% -ában kérdés merül fel a vásárlás után.”

És a VoIP Supply küldetése nagyban megkülönbözteti a termékeket alkalmazókat. Könnyű online csevegni, felhívni vagy e-mailben értesíteni a személyzet szakértőit. Mary elmondta nekünk, hogy a cég az iparágban a leghosszabb idejű alkalmazottat foglalkoztatja – sokuk több mint egy évtizede dolgozik.

Egyablakos ügyintézés helyszíni vagy on-prem VoIP tárhelymegoldásokhoz

A VoIP Supply nem csupán egy nagy termékleltárt és nagyszerű ügyfélszolgálatot kínál. A társaság egyablakos ügyintézőnek tartja mindazt, amire egy irodavezetõnek vagy IT-technológiának szüksége van a zökkenõmentes kommunikáció biztosításához. A VoIP Supply lehetőséget kínál a VoIP felhőszolgáltatások tárolására vagy azokon kívüli felhasználására, és fenntartja a preferált partnerségeket a vezető iparági szolgáltatókkal annak biztosítása érdekében, hogy a kapcsolatok ne legyenek megszakítva.

Az időmegtakarítás érdekében a csapat segít rendezni, hogy mely szolgáltatók a legmegfelelőbbek egy adott társasághoz. A VoIP Supply kiváló hírnevének köszönhetően a csapat néhány nap alatt képes összeállítani az összes vezető vállalat árajánlatát, ideértve a Nextiva, a Broadvoice, a Sangoma PBXact Digium Switchvox és a RingCentral árajánlatait. Ez nem csak megmenti az irodavezetőt attól, hogy körülhívja magát, de ez a kisvállalkozás pénzt is megtakaríthat, mivel a VoIP Supply által nyújtott ajánlatok gyakran alacsonyabbak, mint a közvetlenül a szolgáltatótól beszerzett árajánlatok..

“Több platformon is idézhetjük őket, hatalmas időt takaríthatunk meg nekik” – mondta Mary. “Mindegyikünk hozzáféréssel rendelkezik, és mivel mindegyik nagy hozzáférésű hosting szolgáltató elsőszámú partnerei vagyunk, jobb árakat kapnak.”

Elkötelezett a három R mellett: Visszakapcsolás, frissítés és (most!) Bérlet

Mint Mary megjegyezte, a VoIP Supply sokáig elkötelezett az ügyfél iránt az eredeti berendezés beszerzése és üzembe helyezése után. Az egyik kezdeményezés, amely erre az elkötelezettségre szól, a Három R program, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy segítse a vállalkozásokat a környezettudatosság mellett, miközben fenntartja az egészséges haszonkulcsokat..

Az első R a Reclaim-ra vonatkozik, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy eladjanak termékeiket, amikor már nincs rá szükségük. Ez azért fontos, mert tartja távol a berendezéseket a hulladéklerakóktól, és segít a vállalkozásoknak megtéríteni kiadásaik egy részét.

A második R a Refresh kifejezést jelenti. Az összes, a Reclaim programmal visszavásárolt berendezés egy 10 lépéses ellenőrzési folyamaton megy keresztül, amelynek során a VoIP Supply szakértői javítják és felújítják a berendezéseket, és diszkontált áron értékesítik azokat..

“Minősítésük szerint felújított és éppen olyan, mint az új, és büszkék vagyunk erre” – mondta Mary.

A közelmúltban, 2018-ban indult, az utolsó R a bérleti díj. A fő különbség a VoIP Supply berendezések bérleti programja és a verseny között az, hogy az ügyfelek bármilyen márkanév alatt gyártott berendezéseket bérelhetnek. A teljes katalógus kiadó.

“Bérelhetnek alközpontokat, fejhallgatókat, telefonokat és bármit, ami a VoIP-hez kapcsolódik” – mondta Mary. “Tényleg azt gondoljuk, hogy ezt a szolgáltatóink és viszonteladóink valóban szeretni fogják.”

Cél: Segíteni a vállalkozásokat a virágzásban és a kapcsolattartásban

Noha sok VoIP-társaság egyszerűen törődik a lényeggel, Mary azt mondta nekünk, hogy a VoIP Supply azt akarja, hogy az ügyfelek folyamatos támogatást érzzenek.

“Bárcsak ugyanolyan egyszerű lenne, mint bedugni a telefont az Ethernet portba, és kezdeményezni a hívásokat, de egyszerűen nem” – mondta. “Ez egy általános kérdés, amelyet felvetünk.”

Valójában, a képzett és tapasztalt munkatársakkal való egyszerű kapcsolatfelvétel mellett az ügyfelek számos ingyenes információs útmutatót letölthetnek és böngészhetnek online, hogy megértsék a technológiát. Céljuk, hogy segítsen az embereknek időt és pénzt megtakarítani.

A társaság 2018-ban elindít egy új hűségprogramot, hogy elismerést nyújtson sok olyan hosszú távú ügyfél számára, akik 2002-es alapítása óta kapcsolatot alakítottak ki a VoIP Supply-lal..

„Nagy visszatérő ügyfélkörünk van, és nagyon büszkék vagyunk erre” – mondta Mary. “Az itt előmozdított jó munkakörnyezetnek köszönhetően képesek voltunk alkalmazottainkat fenntartani, és mindez az ügyfelekre is kiterjed.”

És ez a szakértelem megváltoztatja: Ez a szorosan összekapcsolt munkavállalói csoport barátságos, gondoskodó környezetben működik, és ezt megmutatja.

„Mivel ilyen régen ezt csináltuk, megértjük ezeket az értékeket. És üzleti vállalkozásként a VoIP-n is működünk ”- mondta. „Megértjük, hogy hatékonyan kell működnie. Ha nincs hozzáférése az ilyen típusú szakértelemhez, az végül valójában árthat az üzleti vállalkozásának. Nem szeretjük, ha a vállalkozások bántalmazást tapasztalnak – szeretnénk, ha virágzóak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map