ИКОУЛА има више од две деценије искуства у пружању дељеног, виртуелног и наменског хостинга потпомогнутог јаким односима са клијентима

ТЛ; ДР: Француска ИКОУЛА са седиштем у Француској била је мисија да истакне човечанство које стоји иза технологије од свог оснивања 1998. Целогодишња корисничка подршка је највећи приоритет компаније, која нуди широк спектар управљаног дељеног, виртуелног и наменског хостинга решења. Нагласак на бризи ИКОУЛА-е илустрован је и у његовом филантропском портфолију који је фокусиран на одрживост и образовање.


Гоогле ме најмање три пута недељно тражи да утврдим да у ствари нисам робот. У исто време, чини се да сам окружен узнемирујућим АИ технологијама које се маскирају као људи у име корисничке услуге.

ИКОУЛА, француски добављач дељеног, виртуелног и наменског хостинга, овај тренд баца решењима која су људи створили. Ознака компаније „Хост с пажњом“ одражава овај први приступ купца.

„Желимо да нагласимо човека иза машине, иза сервера, иза служби подршке“, рекао је Луцас Фоурре, задужен за комуникације у ИКОУЛА. “Ово је начин на који кривотворимо властити пут кроз тржиште.”

ИКОУЛА лого

ИКОУЛА се специјализовала за хостинг високе перформансе и управљану подршку.

Основан 1998. године, ИКОУЛА сада подржава купце у више од 60 земаља путем страственог тима са дугом историјом који је на располагању 24 сата дневно, седам дана у недељи. У том циљу, компанија нуди четири нивоа управљане подршке коју купци могу да искористе као проширење свог особља.

ИКОУЛА-ова посвећеност изузетној подршци укључује обећање да ће гарантовати непрекидну, висококвалитетну услугу путем сувишних система, у два француска града Реимс и Еппес, као и додатна међународна присуства у међународним центрима. Компанија се такође брине за повратак заједницама којима се служи са фокусом на еколошку инфраструктуру и образовне иницијативе.

Комбинација хостинга високих перформанси, одзивног корисничког сервиса и корпоративних иницијатива за друштвену одговорност изгледа као добитна комбинација за домаћина, који је у доброј позицији да настави са испоруком иновативне технологије наредним деценијама..

Хостинг рјешења високих перформанси достављена пажљиво

Када је ИКОУЛА први пут изашао на тржиште у раним данима интернета, његов једини фокус био је пружање наменских сервера – специјалитета који је компанија испољавала више од 20 година. Данас је каталог наменских сервера компаније групиран у шест слојева и укључује више опција конфигурације дизајниране да одговоре на посебне потребе.

ИКОУЛА-ов Стартер план, на пример, препоручује се онима који траже мало решење резервне копије или складиштења без обавеза. С друге стране, њен Агиле распон садржи сервере са идеалним односом квалитета и цене за игре, складиштење, е-пошту, па чак и тестирање вештачке интелигенције и блоцкцхаин пројеката.

Ако желите да угостите критичније услуге, добра је опклада ИКОУЛА-ове колекције напајања професионалних сервера, од којих сви имају РАИД картице и уграђену ИП-базирану КВМ промену. За виртуализацију или велике рачунарске пројекте компанија препоручује да одаберете из свог Кстреме асортимана који обезбеђује довољно снаге, РАМ-а и складиштења.

Коначно, ИКОУЛА заокружује своја решења са својим Мастер асортиманом, избором наменских услуга високих перформанси са моћним графичким картицама и Фласх стораге.

Луцас нам је рекао да је током година ИКОУЛА проширила своју хостинг понуду како би обухватила повољне дељене планове, флексибилне виртуелне машине и облачне платформе са платиштем.

„Управо смо освежили целокупни пут купца за облак, тако да када креирате налог, добијате кредитне понуде у вредности од 100 евра за прављење својих првих виртуелних машина, којима потом можете да управљате или затворите помоћу контролне табле Плеск“, рекао је . „Слично је са кредитима које нуди АВС.“

Међутим, за разлику од Амазона, ИКОУЛА-ова инфраструктура добија персонализовану подршку преданог стручњака. „Волимо да створимо лични однос заснован на поверењу и комуникацији,“ рекао је Луцас. “На пример, ако извршимо ажурирање, увек ћемо се пријавити да бисмо били сигурни да је све у реду.”

Изаберите између четири нивоа управљаних услуга на сваком производу

Сви ИКОУЛА-ови хостинг производи доступни су путем интуитивног система за наручивање који олакшава избор услуга које тачно одговарају вашим потребама.

„То је попут класичне компаније за е-трговину – бирате свој производ и бирате ниво оутсоурцинга, одјављујете се, добијате потврдни емаил и добијате испоруку за 48 сати или мање, у зависности од производа“, рекао је Луцас.

Услуга компаније која управља оутсоурцингом укључује 24/7 одржавање, надгледање и подршку, документацију клаузула о реверзибилности и тестове повећања оптерећења, алате за извештавање, савете и персонализоване понуде. Луцас је рекао да пребацивање ових задатака у ИКОУЛА омогућава купцима мало мира да се усредсреде на своје основне пословне циљеве, уместо да брину о скупоцјеном утицају застоја..

ИКОУЛА тим такође добро познаје безбедносна питања која обично погађају предузећа и посвећен је заштити купаца од претњи путем интернета. Коначно, путем сигурног Ектранета, услуга омогућава корисницима да у стварном времену прате перформансе својих платформи и инфраструктуре.

Опис ИКОУЛА тима за услуге купцима

ИКОУЛА тим живи и дише своју линију: „Хоћемо с пажњом.“

Компанија нуди четири нивоа подршке за оутсоурцинг за сваки производ. Ниво слободе, укључен у све ИКОУЛА услуге, укључује основни надзор. Приме ниво додаје стручни надзор и надгледање платформе, док ниво пословања укључује персонализовано надгледање и интервенције.

Постоји и заједничка опција у којој клијент одржава инфраструктуру током дана, а ИКОУЛА обезбеђује расположивост током нерадног времена. Коначно, свеобухватни први ниво обухвата читав опсег управљања и администрације.

„Сваки производ укључује основни ниво оутсоурцинга, али наш највиши ниво нуди највише подршке – проактивно управљамо целом стазом и не морате ништа да радите“, рекао је. “У погледу времена одзива, обично одговарамо у року од само неколико минута.”

Луцас нам је рекао да ИКОУЛА пружа ове услуге широкој корисничкој бази која укључује све, од малих и средњих компанија до великих предузећа, попут Француске кошаркашке федерације. ИКОУЛА-ови талентовани чланови тима користе своју способност да говоре 13 језика приликом опслуживања клијената у више од 60 земаља света.

Враћање уназад: фокус на одрживости и образовне иницијативе

Филозофија ИКОУЛА-е о бризи не завршава се са плаћањем купаца – већ укључује и гостовање савесношћу. Одговорност за животну средину је срцу компаније блиска и драга, и увелико ради на смањењу угљеног отиска ограничавањем потрошње енергије у својим центрима података и искориштавањем зелених извора енергије.

Компанија такође измиче начин да истакне и промовише иновативне, одрживе и образовне организације којима се служи путем свог програма за покретање покретања који малим предузећима додјељује 1.200 евра бесплатних кредита на облачној платформи. Програм такође укључује бесплатан једногодишњи пакет хостинга, пет сати бесплатних миграција, помоћ наменских агената за продају и подршку и врхунски приступ управљаним услугама на врхунском нивоу.

Поред тога, ИКОУЛА ће обучити компанију о томе како ефикасно искористити облак и пласирати компанију користећи различите комуникацијске канале. Свако предузеће са мање од пет година које не користи услуге ИКОУЛА у облаку може се регистровати за бесплатни програм помоћу једноставног онлајн обрасца. За мање од три радна дана, ИКОУЛА тим ће контактирати компанију и померити план ако су сви услови испуњени.

„Наш циљ је да покажемо и купцима и изгледима да нам је стало до повратка и настојимо да успоставимо истинске односе са нашим клијентима“, рекао је Луцас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map