Krijimi i një harte 3D të botës: Platforma e Realitetit 6D.ai i Fuqizon Zhvilluesit të Ndërtojnë Aplikacione të AR-së që ofrojnë vlerë të vërtetë për ndërmarrjet

TL; DR: 6D.ai është një platformë e shtuar e realitetit (AR) që përdor informacione në thellësinë e botës reale për të gjeneruar një rrjetë të dendur 3D. Zhvilluesit mund të përdorin teknologjinë për të ndërtuar me lehtësi aplikacione AR, të ngjashme me jetën, me pasuri të vazhdueshme, të cilat i përgjigjen okluzionit dhe mund të sinkronizohen midis platformave të shumta dhe përdoruesve. Me zgjidhje me porosi UX dhe planet e ardhshme për ta bërë teknologjinë më të arritshme, 6D po ndihmon sjelljen e teknologjisë AR në rrjedhën kryesore për ndërmarrjet e vogla dhe të mëdha.


Aplikacionet në hapësirën e re të realitetit artificial (AR) kanë luftuar të zhduken gjatë dekadës së fundit. Kushdo që ka provuar një aplikacion AR, pa një kufje të realitetit virtual (VR), të tilla si Microsoft HoloLens dhe Oculus VR, i njeh mirë të metat shumë mirë – nga përmbajtja me cilësi të ulët deri në kohën e ngarkesave zhgënjyese.

“Në të kaluarën e fundit, aplikacionet e AR ishin kryesisht risi, mashtrime dhe stunts marketing – dhe ato nuk do të ofronin shumë shërbime, veçanërisht për ndërmarrjet,” tha Matt Miesnieks, Bashkëthemelues dhe CEO i 6D.ai. “Kompanitë e mëdha ndërtuan zgjidhje me bazë në kufje, për të cilat panë një ROI të qartë, por zhvilluesit nuk kishin të njëjtën aftësi për të krijuar aplikacione të disponueshme gjerësisht në pajisjet e lëvizshme.”

Arritja e një suksesi të ngjashëm në botën e aplikacioneve celular do të kërkonte një përparim të rëndësishëm në vizionin 3D të kompjuterit. Duke e kuptuar këtë, Matt filloi të punojë me Profesor Victor Prisacariu, Bashkëdrejtues i Laboratorit Active Vision të Universitetit të Oksfordit, hulumtimi i të cilit mbi metodat e vizionit kompjuterik kishte hedhur themelet për të mundësuar AR dhe VR në kohë reale në platformat e lëvizshme dhe pajisjet IoT.

Matt Miesnieks dhe Victor Prisacariu po hapin rrugën për adoptim masiv të AR me 6D.AI.

Së bashku, Matt dhe Victor atëherë themeluan 6D.ai për të ndërtuar API që ndihmojnë zhvilluesit e tregut në masë dhe ndërmarrjet që përdorin AR në mënyra të reja kuptimplote.

“Ne pamë një mundësi reale për t’i mundësuar telefonave inteligjentë ARCore dhe ARKit të mbështesin llojet e aplikacioneve për rritjen e ROI që më parë ishin të arritshme vetëm për bizneset e mëdha me ekran të shtrenjtë të montuar në kokë,” tha Matt.

Sot, API 6D përdor një aparat fotografik standard të integruar, në vend se një aparat fotografik me thellësi të kushtueshme, për të ndërtuar harta 3D të burimeve në kohë reale në botë. Pastaj gjeneron një rrjetë 3D që zhvilluesit mund të përdorin për të ndërtuar aplikacione kompjuterike hapësinore me grupe të karakteristikave të fuqishme.

Në të ardhmen, kompania planifikon të shfrytëzojë të dhënat hapësinore 3D për të formuar një bazë fillestare për rrjetet nervore të inteligjencës artificiale (AI), të cilat do të ndihmojnë aplikacionet të kuptojnë botën në një masë më të madhe. Ai gjithashtu do të implementojë shërbime cloud për të rritur performancën, duke ndihmuar në sjelljen e teknologjisë AR në rrjedhën kryesore për ndërmarrjet e të gjitha madhësive.

Shtresat izometrike

Platforma krijon një botë pasqyre me shtresa të shumta.

Funksionaliteti Cross-Platformë, Meshing në kohë Reale dhe Ndërgjegjësimi Hapësinor

Matt na tha se rrjetëzimi në pajisje në kohë reale 6D lejon që objektet e AI të ndërveprojnë me botën tonë komplekse fizike përtej aeroplanëve rudimentarë dhe të kufizuar të përcaktuar nga teknologjia e hershme.

“Ne kishim nevojë për smartphone që të mund të ndërtonte një kopje dixhitale, ose botë pasqyre, të mjedisit 3D, kështu që ju mund të vendosni përmbajtjen e AI në krye të tij,” tha ai. “Duke e bërë këtë të mundur, ne kemi plasaritur të hapur llojet e rasteve të përdorimit, të tilla si aplikacione kompjuterike hapësinore për automatizimin e procesit të biznesit pa duar, të gjitha pa nevojën e kamerave me fund të lartë.”

Për shembull, teknologjia mund të përdoret për të inspektuar pronat e mëdha duke kapur skanime 3D të hapësirës, ​​të cilat më pas mund të përdoren për qëllime sigurimi, për të krijuar plane dysheme, ose për të planifikuar kërkesat e aksesit.

Dizajnuesit, prodhuesit e filmave dhe profesionistët e pasurive të patundshme mund të kapnin ndërtesa të tëra ose dhoma për të bashkëpunuar në mënyrë praktike në paraqitjet, qoftë duke ndërtuar modele dekorative virtuale apo grupe filmash. Teknologjia mund të përdoret gjithashtu për të siguruar mjete navigimi pa GPS që ndihmojnë të pranishmit të gjejnë dhomat e konferencave, kompanitë të gjurmojnë punëtorët për qëllime të sigurisë dhe muzetë praktikisht të udhëheqin mysafirët përmes turneve..

Në përgjithësi, aftësia e teknologjisë për të zhbllokuar potencialin e plotë të AR-së është mirëpritur, me Fortune 500 kompani dhe më shumë se 6,000 zhvillues që përdorin tashmë 6D për zgjidhjet e biznesit të tyre.

“Tërheqja e interesit ishte paksa e lehtë: Ne bëmë diçka të mundshme që kurrë më parë nuk ishte e mundur,” tha Matt. “Sfida që kemi patur është përqëndrimi – ne jemi një kompani e vogël, dhe klientët e mëdhenj vijnë tek ne me një grup shumë të larmishëm të rasteve të përdorimit që teknologjia jonë mund të mbështesë. Ne nuk mund t’i ndjekim të gjitha në të njëjtën kohë, kështu që duhet të kualifikojmë me kujdes mundësitë tona. “

Pasuri të qëndrueshme, të përgjegjshme, të sinkronizuara midis përdoruesve të shumtë

Me 6D, përmbajtja virtuale që krijon një zhvillues brenda një aplikacioni sillet sikur është e vërtetë, tha Matt.

“Nëse vendosni diçka në vend, ajo mbetet atje,” tha ai. “Nëse vë diçka në vend, atëherë të dy mund ta shohim. Nëse vë diçka në shtrat dhe eci rreth shpinës, atëherë është e bllokuar dhe e fshehur. Ose, nëse hedh pak përmbajtje në një objekt fizik, do të hidhet në erë. “

Këto cilësi, të përcaktuara teknikisht si këmbëngulje, funksionalitet multiplayer, okluzion dhe fizikë, shtojnë për të formuar një përvojë virtuale që është më realiste se kurrë më parë – dhe në një periudhë më të shpejtë kohore sesa më parë e mundur.

Fotografitë e 6D.ai në veprim

Karakteristikat unike të kompanisë krijojnë një përvojë realiste AR që nuk ka qenë kurrë e mundur në të kaluarën.

“Tradicionalisht, kapja e një skene mori shumë kohë dhe përfshinte lëvizjen me kujdes të një hapësire, skanimin e informacionit brenda, ose marrjen e mijëra fotove për fotogrammetikën offline ose modelimin e duarve”, tha Matt. “Konsumatorët ose nuk mund ta pranonin këtë, ose përvoja e përdoruesit do të ishte shumë e trashë.”

Teknologjia e 6D funksionon me shpejtësi rrufe në kohë reale, do të thotë që ju mund të tundni telefonin tuaj dhe të kapni shpejt të gjithë rrethinat dhe informacionin kontekstual të nevojshëm për të përdorur aplikacionin. Për këtë qëllim, Matt tha se propozimi më i rëndësishëm i vlerës së kompanisë është aftësia e saj për të bërë AR, mirë, punë. “AR është mundësia, dhe 6D po u jep ndërmarrjeve qasje në të në një mënyrë të vërtetë, të vlefshme që askush tjetër nuk mundet,” tha ai.

Vendosja e trendeve dhe krijimi i zgjidhjeve të sigurta, të përshtatura për UX

Kur bëhet fjalë për zhvillimin e vazhdueshëm, 6D nuk ka pse të kërkojë në treg trendet – sepse ato janë ato që i vendosin ato. Për shembull, kompania prezantoi AR Cloud, një bibliotekë e përbashkët e hartave që janë të arritshme në pajisjet e lidhura përmes SDD 6D.

“Ne shpikëm termin që Gartner tani ka krijuar si kategori në ciklin e tyre hype, dhe që prej asaj kohe, Microsoft është mbështetur për të mbështetur zgjidhjen e tyre AR me Azure, Google tani ka spiranca të reve AI, dhe Facebook sapo njoftoi hartat e drejtpërdrejta, të cilat janë e njëjta gjë, ”tha Matt. “Ne po përcaktojmë me siguri se ku po kalon AR-ja afatgjatë.”

Matt tha se procesi i zhvillimit të produktit të kompanisë është përqendruar tërësisht te klientët, pavarësisht nëse ata janë zhvillues të sofistikuar të AR ose menaxherë të produktit dhe pronarë të biznesit.

“Ne e formësojmë produktin tonë duke u takuar me klientë nga vertikale të ndryshme, duke u treguar atyre demonstrime dhe duke marrë qartësi në mënyrën se si u duhen gjërat për të punuar,” tha ai. “Ne pastaj mund të përshtatim zgjidhjen rreth përvojës specifike të përdoruesit që ata po përpiqen të krijojnë.”

6D gjithashtu e merr shumë seriozisht privatësinë e të dhënave, duke e mbajtur në vëmendje sigurinë gjatë përcaktimit se si të dhënat fitohen, arrihen dhe ruhen përmes platformës. Rrjeti 3D i krijuar nga API 6D i mungon cilësi dhe për rrjedhojë nuk është foto-realiste, e cila errëson pamjet në një farë mase. Kompania pret që raste të caktuara të përdorimit të kërkojnë qasje unike ndaj sigurisë dhe privatësisë, dhe ka disa programe që janë duke u zhvilluar për menaxhimin e përgjegjshëm të të dhënave 3D.

Planet e ardhshme: duke e bërë teknologjinë më të arritshme AR

Në gusht të vitit 2019, 6D njoftoi disponueshmërinë e tij komerciale ndërsa zbuloi modelin e tij të çmimeve transaksionale, duke lejuar zhvilluesit e aplikacioneve të fillojnë aplikimet e transportit publikisht. Sidoqoftë, një model i ri i faturimit me çmimet e pagimit-si-ju-shkoni do të fillojë në 1 janar të vitit 2020.

Përveç konsideratave të çmimeve, planet e ardhshme të 6D përfshijnë bërjen e teknologjisë së kompanisë edhe më të arritshme për menaxherët e produkteve dhe pronarët e biznesit, të cilët zakonisht nuk posedojnë njohuri të përparuara kur bëhet fjalë për AR.

“Hapi tjetër që ne po ndërmarrim është të paketojmë teknologjinë tonë në një aplikacion të drejtpërdrejtë që tregon qartë se çfarë mund të bëjnë 6D dhe AR për ndërmarrjen pa e kuptuar teknologjinë nga perspektiva e një zhvilluesi,” tha Matt.

Në këtë mënyrë, 6D do të vijë edhe më tej në arritjen e qëllimit të tij origjinal: të sjellë teknologjinë AR në rrjedhën kryesore për ndërmarrjet e vogla dhe të mëdha.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map