Повратите хостинг: Инструкцијски технолог и тим програмера који ће пружити практичан и једноставан хостинг за универзитете

ТЛ; ДР: Почетак израде веб странице може бити застрашујући. Комбинација хардвера и софтвера, термина и технологије и непрекидни низ лоших информација на Интернету оставља пуно људи који гребе по глави и одустају од својих снова о дигиталном идентитету. Тим Овенс и Јим Гроом предвиђају свет у којем је хостинг једноставно, дељено и доступно свима који то желе. Заједно тај сан претварају у стварност са лако доступним хостингом за све – укључујући производ за студенте и особље да добију бесплатно хостирање путем свог универзитета.


Тим Овенс био је само самопроглашени „мајстор у срцу“ са техничком каријером у високом образовању све до дана када су он и неколицина чланова његове мреже Твиттер смислили план. Уморни од форкинга од 10 до 20 долара месечно како би обезбедили сопствени домен и угостили га на дељеном серверу, формирали су неку врсту „кооперата сервера“, тј. Дељења простора на приватном виртуелном серверу, а не сваког плаћања преко 100 долара годишње на дељеном хостингу сервера.

У међувремену, још један технолог у сектору с вишим издањима, Јим Гроом лансирао је дс106: интернетски и отворени курс за дигитално приповиједање. Омогућујући студентима свакодневне изазове да размишљају и дизајнирају ван оквира, „течај без курса“ подстакао је заједницу креативних мислилаца у потрази за изградњом њиховог дигиталног идентитета.

Повратите суоснивача Хостинг-а Јим Гроом и Тим Овенс

Јим Гроом и Тим Овенс срели су се једног случајног дана у 2011. години, касније предводећи фантастичне пројекте попут Рецлаим хостинга.

Разред је слободан, под условом да већ поседујете или имате приступ рачунару, Интернету, веб хостингу и називу домена, а заједница је нарасла на стотине активних замислилаца, да тако кажем. Пре пет година, који се истакао међу 500 или више њих, био је Тим.

Јим Гроом & Тим Овенс разговарао је о путу служења хиљадама студената

Јим је потражио Тима и заједно су удружили снаге, настојећи да оснаже свет ед-тецх-а хостујући идејама које би прошириле опсег онога што се на Интернету може учинити за студенте, наставнике и њихове институције. Данас Јим описује дс106 као “епицентар посла који смо желели да радимо” – и треперење страсти у његовом гласу које је наложило да разговарамо са ово двоје васпитача који су се претворили у еванђелисте.

Дигитално приповиједање с дс106 & “Сервер Цо-Оп” који је инспирисао хиппи хостинг

Џимов бесплатни онлине курс за дигитално приповедање (дс106) еволуирао је из „отвореног експеримента“ до мреже од преко 50 000 објављених чланака. Курс је амеба која заговара креативно виртуелно изражавање и истраживање. До 2013. године, класа је стекла толико привлачности да је инспирисала спин-офф пројекат: Хеадлесс дс106, у којем нема инструктора (нема Јима ?!); студенти самостално извршавају задатке наставног плана и програма по својој вољи. У међувремену, Тимов „кооперант сервера“ прерастао је из „само групе пријатеља који деле сервер“ до пуноправног веб домаћина: Хиппие Хостинг – претеча Рецлаим хостинга.

Они од вас који су ушли у Интернет у својим раним фазама могу се сетити дана када сте имали тилде налог, ФТП приступ и минималну количину простора на диску за рад. Можда ћете се сјетити „ФТП-а“ и назвати га „хостингом“. Иако сте вероватно пуно научили, вероватно сте исцепили и више од неколико власи. И дс106 и Хиппие хостинг (а касније и Рецлаим хостинг) произишли су из веровања да би хостинг и креирање на Интернету уопште могли бити лакши – и да би обоје требало да буде доступно.

Давање сваком заинтересованом студенту, наставнику или члану факултета домена сопственог

Инсталирали су мисију: „Желимо да будемо независна ед-тецх компанија која пружа факултетима и студентима веома приступачан простор где могу да контролишу свој дигитални идентитет“, објаснио је Јим. Фаза И био је план о коме је Џим сањао од ’08. – план да опреми било којег студента или члана факултета који је хтео једног с именом домена и простором да га угости на мрежи. Они су то назвали: Домен свог.

Домена властитих - Јим Гроом и Тим Овенс

Домаин оф Оне’с Овн оснажује образовне установе да било ком студенту или члану особља нуде домену и хостинг.

Почели су са Универзитета Мари Васхингтон (УМВ), где су у то време били обојица запослени Јим и Тим. Уз помоћ Мартхе Буртис, за коју нам је Јим рекао да су непроцењиви доприноси успеху дс106, Јим и Тим су покренули покрет да би свим студентима и члановима УМВ-а омогућили приступ практичном хостингу. Одабрали су сервер, инсталирали софтвер, управљали операцијама и осигурали лиценцу за контролни панел, стављајући чланове институције у контролу.

Домен сопственог пројекта: Универзитети могу постати веб домаћини

Пројект Домена сопственог сада користи хиљаде студената повезаних са различитим образовним установама. Пакет омогућава колеџима и универзитетима да пруже самостално веб тржиште веб хостинга својим студентима и члановима факултета. „Израђујемо портал за сваку нашу институцију и он је намењен баш њима“, рекао је Тим (нпр. Домаинс.биу.еду за Бригхам Иоунг Университи).

Прилагођено брендирање за појединце за клубове, колеџе или универзитетску употребу

Данас корисници домена сопствених (ДоОО) корисници никада не комуницирају са матичном компанијом пројекта, Рецлаим Хостинг (коју су основали Јим и Тим 2013. године); уместо тога, они доживљавају беспрекорно гостовање које пружа њихова организација. ДоОО се користи у оба академска окружења, нпр. У комбинацији са наставним планом и програмом за писање на Универзитету Емори, као и за личну употребу студената и чланова особља. „Флексибилна је, па свака школа може с њом радити шта год жели и видели смо велики број случајева употребе“, поделио је Тим.

Избацио је неколико примера, укључујући појединачну употребу студената, организаторе клубова који желе да присуствују веб свом друштву и чланове факултета који га користе за информације о свом портфељу или курсу. “Свиђа ми се што НИУ то користи и они то једноставно зову директним веб хостингом”, додао је Јим, насмејајући се. „Њихова библиотека води је као сервер за веб хостинг и они кажу:„ Овде је хостинг за оне који то желе “, и ја то једноставно волим.“

Интеграција са Јединственом пријавом у школу за беспрекорно искуство

Крајњем кориснику њихова школа им пружа заједничко искуство хостинга на серверу. Јим је похвалио свом партнеру за инжењеринг могућност да интегрише своје гостовање у јединствену пријаву у школи. “Тим може да га прода, Тим може да га направи, Тим може да га замисли – он је цео пакет”, рекао је Џим. „Ми смо у основи спаковали хостинг као иФраме користећи ВордПресс као контејнер. Затим смо интегрирали цПанел у ВордПресс интерфејс да бисмо искуство поједноставили путем ВордПресс додатака, али је и учинило то искуство апсолутно неприметним за студента или корисника факултета. “ Студент или члан особља може се пријавити са својим универзитетским подацима, изабрати домен и појавити се воила: појави се цПанел.

„Желимо да будемо независна ед-тецх компанија која пружа факултетима и студентима веома приступачан простор где могу да контролишу свој дигитални идентитет.“

– Јим Гроом, повратник Хостинг суоснивача

“Мислим да је то квантни скок у односу на оно што смо радили са гостовањем још пре пет година”, додао је Џим. Школе преузимају трошкове смјештаја, а институција има контролу над могућностима које су на располагању. На пример, организација може да одабере искључење функција е-трговине или одређених безбедносних поставки у цПанелу. Ученици се могу чак и пријавити путем ССХ-а, али школа такође одређује да ли је и ово опција или не. За оне који дозвољавају ССХ приступ, пројекат користи ЦлоудЛинук како би осигурао да ниједан студент не може нехотице појести све додатке за ЦПУ током месеца. На сличан начин користе МиСКЛ Говернор да садржи МиСКЛ процесе.

Дељење хипијевског хостинга са било киме – пораст повратка хостинга

До лета 2013. године, Јим и Тим су себи поставили питање: Шта ако смо узели концепт Тимовог сервер-задруга (Хиппие Хостинг) и понудили га свима који су заинтересовани? Одговарајући са жаром, пријавили су своју идеју као компанију и назвали је Рецлаим Хостинг.

Сарадња са МИТ хакерима за покретање покрета

Непосредно пре него што су започели са Рецлаим хостингом 2013., Јим је присуствовао Хацкатхону који је организовао МИТ, где је упознат са Аудреи Ватерс, заљубљеником у одрживу и етичну ед технолошку заједницу, и Кин Ланеом, евангеличарем АПИ-ја. „Полазили смо од принципа оснаживања студената и наставника од почетка, али смо се у одређеној мери удружили са Аудреи и Кин-ом да би шире размишљали о томе шта би то значило као покрет са ед-тецх“, поделио је Џим.

Експлозивни раст за оснажујући тим

Рецлаим хостинг започео је као операција која је у потпуности покренута. “Прву прву годину водили смо компанију по цени”, рекао је Џим. „Рекли смо људима да не можемо себи да приуштимо куповину домена, али ако би за њихов домен платили 12 долара, покрили бисмо њихове трошкове хостинга током целе године.“ Од јула 2013. до лета 2014. пословали су тако. Тим нам је рекао да се сећа како је рекао и размишљао: „Нисмо сигурни да ли ће ово функционисати – да ли ће ово стартуп који се покреће или је ово нешто забавно што ћемо радити годину дана . “

У току једне године пријавило се око 1.400 људи.

Суоснивачи и уред менаџера компаније Рецлаим хостинг

Домаћин повратника екипе: Јим Гроом (горњи леви), Тим Овенс (одоздо лево), & Лаурен Брумфиелд (доље десно)

Скромно у страху од свог успеха, тим је прилагодио свој модел цена како би признао чињеницу да је оно што нуде било очигледно легално и почело. “Мислим да Тим и нисам очекивао да ћемо имати успеха који смо издржали у првој години, али то је било забавно”, насмејао се Џим. Тим је успео да се пресели на фулл-тиме пројекат Рецлаим хостинга у јануару 2015. године, а Јим је неколико месеци касније пратио пакет. Сво време су држали трошкове “наставницима за наставнике”, сложила су се господа.

Ревизија хостела Дуо Преглед: Изградња вашег дигиталног идентитета # 4лифе

Док су увлачили кораке ка инжењерском оснаживању за ед технолошку заједницу, Јим и Тим никада нису показивали знаке своје склоности ка томе да Интернет постану приступачним и феноменалним простором за развој ученика. Без сумње, овај тим је прихватио менталитет “за живот” који је садржан у Јимовом течају дс106 са хасхтагом: # 4лифе. Јим нам је у једном тренутку рекао, „дс106 ми је променио живот – и кажем то у шали, јер је то шаљива класа, али дс106 је био лакмус тест за Домаин оф Оне’с Овн.“ Управо је „канаринац у руднику угља“ одредио да ли ће та идеја пружања платформи сваком заинтересованом ученику и наставнику платформа да открије и изгради свој дигитални идентитет. Рећи да је успех било би подцјењивање.

Снимке екрана за повраћају повезане пројекте

Повратите хостинг, домен свог и дс106: моћни пројекти које су водили Јим Гроом и Тим Овенс

Домен сопственог власништва сада користи 35 школа, које опслужују скоро 10 000 ученика, а еволуцијом Хиппие Хостинга који је прерастао у Рецлаим хостинг, Јим и Тим су понудили прилику за „кооперацију сервера“ свима. Данас тим Рецлаим хостинга чине Јим, Тим и њихов руководилац операција и недавно дипломирана студентица УМВ-а Лаурен Брумфиелд, а иако су брзо расли, никада нису преузели спољна финансијска средства. Као што је Џим рекао, они се баве „стварањем скромних трошкова, а с временом постепено расту“. Две половине овог динамичног дуета изгледају као да деле визију где је њихова кормиларница, како да се побољшају током боравка у њој и како изгледа одржив, дугорочни план за оснаживање њихове нишне заједнице. Тим ХостингАдвице не може чекати да види где их води пут # 4лифе!

Извори фотографија: Алан Левине (хттпс://ввв.флицкр.цом/пхотос/цогдог/), Марк Снидер (хттп://марклснидер.цом/), Бриан М. Матхерс (хттп://брианмматхерс.цом/)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map