Представљени експертски мемсет за 2018. годину: Поновно припремање за пружање сигурних и добро подржаних искустава у хостингу за ангажованије купце

ТЛ; ДР: С обзиром да 98% клијената жели да услуге хостинга компаније препоручи другима, Мемсет можда није морао да реструктуира своје тимове за подршку и управљање налозима. Компанија је свеједно и наш 2018. представљени стручњак за корисничку службу и даље тражио нове начине за поједностављивање и побољшање корисничког искуства. Суоснивач Ницк Цраиг-Воод придружио се шефу сигурности Тому Овену како би разговарао о томе како се домаћин са сједиштем у Великој Британији прилагодио изазовима 2017. и предвидио шта је на располагању за 2018. годину.


С обзиром на лични приступ компаније у подршци, суоснивач Ницк Цраг-Воод недавно је седео са једном од организација која рачуна на Мемсет за сигурне и изврсне веб услуге.

Уместо да разговара о томе како да прецизно подесите безбедносне контроле организације или да утврдите брже време учитавања страница, Ницк је састанак провео помажући организацијама у изазовима технологије изван подручја Мемсет-а.

Одлазак није сметао Нику, који је рекао да запослени на свим нивоима траже помоћ у пружању личне корисничке подршке. Мемсет, део наше серије истакнутих стручњака који су испитивали тренутне трендове веб хостинга, провео је већи део 2017. реорганизујући већ снажну тимове за подршку и управљање рачунима како би побољшао начин на који домаћин домаћин Велике Британије комуницира са клијентима.

„Лепо је пружити клијентима приступ експертизи коју им можемо пружити и градимо односе по мало и без трошкова према компанији“, рекао је. „Желимо да помогнемо купцима, углавном, не само на начин који директно доноси приход.“

Мемсет побољшава корисничку подршку унутрашњом реорганизацијом

Мемсет, који обећава непрестано 99,99% продуженог времена и одговоре на карте у року од два сата, укључује 30 минута бесплатне подршке сваког месеца, са врхунским пакетом подршке који је доступан за додатну помоћ.

Упаривање снажне подршке са модерном инфраструктуром дуго је била снага за Мемсет, изјавио је шеф за безбедносне и пословне услуге Том Овен, који нам је рекао како је компанија изгледала интерно да реструктуира процесе и тимове који стоје иза развоја производа, корисничке подршке и управљања рачунима..

Слике Ницк Цраиг-Воод-а, Тома Овенса и запосленика Мемсет-а

Ницк Цраиг-Воод (лево) и Том Овен (десно) помогли су у реструктурирању Мемсет-овог приступа корисничкој подршци.

„Компаније често имају менаџера рачуна који продаје ствари“, рекао је. „Веома смо одвојили наш тим рачуна од нашег продајног тима. Лепо је имати менаџере рачуна који брину о томе колико су задовољни купци, за разлику од провизија. “

Компанија је открила да тимови захтевају да различите структуре и програми буду најефикаснији и имају највише утицаја. Више од 2.000 предузећа, у распону од масивних финтецх компанија до е-трговине са једном особом, ослањају се на Мемсет-ове услуге и стручност. Према Нику, реструктурирање помаже запосленима да прилагоде услуге и подрже очекивања и потребе сваког купца.

„Сада, као компанија, имамо праве људе на правом месту“, рекао је. „Имају праву обуку, тако да могу да воде праве разговоре.“

Балансирање трошкова, интерних алата и партнерство са услугама трећих страна

Како се компанија припремала за 2018. годину, Ницк и тим Мемсет-а одлучили су да се одвоје од размишљања о развоју интерних алата и система. Уместо тога, запослени су усмерени на изградњу и одржавање високо безбедне и поуздане инфраструктуре у облаку компаније. Мемсет пружа и користи додатне услуге, као што су складиштење блокова и системи континуитета пословања. Кроз кластер компаније покренут у септембру.

Усредсређујући се на основне услуге, Ницк је рекао да је компанија почела развијати партнерства са другим добављачима који су се специјализовали за алате и услуге који ће бити интересантни за клијенте Мемсет-а, стварајући поуздану „све на једном месту“ за делић трошкова.

„Имамо веома талентоване програмере и веома смо оријентисани на технологију, али такође знамо шта можемо учинити да решимо проблеме наших купаца“, рекао је. “Све више смо откривали да самоизградњу правих алата и решења није одрживо скалабилно.”

Мемсет сада више воли да партнери са индустријским лидерима и стручњацима, одлучујући да посвете време програмерима интегришући услуге у искуство корисника.

“Увек можете да направите нешто скупље и боље, али ми увек покушавамо да схватимо ону тачку у којој купци почињу да гледају као нешто мање од користи за њихову организацију”, рекао је. „Увек постоји тачка наспрам трошкова и перформанси, где се услуга или производ или искуство купца сматра теретом.“

ГДПР и ПЦИ прописи повећавају свест купаца о безбедности

Пошто је у мају требало да ступи на снагу Општа европска уредба о заштити података, заједно са Директивом о мрежи и безбедности информација, Том је рекао да је Мемсет био у стању да постави широке циљеве за нове функције и унутрашње процесе подршке.

“Можете некако предвидјети где ће се тачке бола налазити”, рекао је, додавши да су нерешене регулаторне промене довеле сигурност и поштовање на чело многих пословних одлука..

Логотипи ГДПР и ПЦИ стандарда

Прописи о заштити података учинили су веб безбедност приступачнијом темом за хостинг клијената.

Предузећа су се дуго бавила Стандардом за сигурност података о платним картицама, који је Том назвао “непрестано развијајућим се пакетом брига и невоља”. Иако се усаглашеност са ПЦИ понекад може занемарити негде другде у индустрији, примена и казне за кршење ГДПР-а привукле су већу пажњу власника веб локација..

„Извршним директорима, ОЦД и ОЦД лакше је извести ове повезане проблеме на ниво највишег одбора“, рекао је. “Имамо много више разговора о пословним процесима, а не само:„ Требали бисте набавити овај производ. “Примећујемо да купци разумеју своје ризике, јер им ум усмерен на ове прописе.”

У идеалном случају, Том предвиђа интернетску сигурност као пословно средство, а не као обавезу. Пошто се основица за прихватљиву заштиту података повећава, мање строге компаније и хостинг провајдери неће се моћи такмичити.

“Организација која не успе да покаже високо поуздано и поуздано држање према ГДПР-у ускоро ће се почети налазити као да није у стању да се игра у Б2Б свету”, рекао је. „Мислим да многи наши купци почињу да примећују промене у својој способности да успешно побољшају безбедносна унапређења као олакшаваче пословања или ствари којима можете да прикажете приход.“

Долазак: ОпенСтацк раст и корисничка искуства без трења

Поред побољшања у компанијској корисничкој подршци и управљању налозима, Том је рекао да су запослени у Мемсет-у провели доста времена обнављајући Цлоуд ВПС организације и Цлоуд ИААС инфраструктуру.

Ницк је посебно рекао да је узбуђен због промена које је компанија направила са ОпенСтацк-ом, који овлашћује ИааС архитектуру.

“Ми то водимо већ неколико година, али стварно је почео да вади 2017.”, рекао је. „Видим да је пред нама заиста снажан раст.“

Радујући се изазову бешавне интеграције производа трећих страна у Мемсет сервисни пакет у 2018. години, Ницк се полушалио да се радује присуству неколико божићних забава партнера.

“Желио бих да славимо са нашим партнерима који имају заиста невероватне производе”, рекао је. „Можемо наздравити успешном везом и много задовољимо купце.“

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map