Pritja e Peak Trajton Gjithçka, por Kodi juaj: Ata Dizajnojnë, Ndërtojnë dhe Mirëmbajnë Infrastrukturën Ndërsa përqendroheni në Biznesin tuaj

TL; DR: Peak Hosting është shumë gjëra për shumë konsumatorë. Me paketën e tij të Operacioneve si një Shërbim, Peak është departamenti i operacioneve teknike të një klienti. Për të tjerët, Peak është një ekip inxhinierik ose arkitekturor, ose thjesht atje për të monitoruar infrastrukturën dhe për t’u siguruar që asgjë nuk shkon keq. Gjithçka përveç kodit varet nga grabitjet e shërbimeve të pritjes të menaxhuara të një kompanie 15-vjeçare. Kohët e fundit kemi folur me Zyrtarin Kryesor të Teknologjisë Jon Billow, një sipërmarrës serik i cili la konsulencë për IT kompaninë e shërbimit të plotë të pasionuar për vlerat thelbësore dhe punonjësit e tyre.


Imagjinoni të drejtoni një kompani të teknologjisë. Ju keni shpenzuar vite duke parashikuar, mësuar dhe përsosur zanatin ose idenë tuaj. Ka pasur shumë netë të gjata të kaluara duke u munduar pas një ekrani kompjuteri, dhe më në fund jeni gati për të filluar.

Pavarësisht nëse produkti juaj është ndeshja tjetër e hitit të madh indie, pajisja më e madhe e financuar e Kickstarter deri më sot, ose ndonjë kompani tjetër që mbështetet në Ueb për jetesën e saj, do të ketë shumë kërkesa për kohën dhe ekspertizën tuaj. Ndërsa kompania juaj largohet nga toka, kërkesat teknike të aplikacionit ose uebfaqes tuaj do t’ju largojnë nga pasioni juaj.

Grafike që inkurajon njerëzit të mos jenë hidraulik në internet

Me Peak, nuk duhet të jesh hidraulik i Internetit.

Edhe nëse e dini se si të zgjedhni performancën ose shkallën e serverit dhe të mirëmbani infrastrukturën, me të vërtetë dëshironi të kaloni kohën tuaj në një databazë ose në telefon me ofruesin tuaj të pritjes në vend që të rritni kompaninë tuaj? A jeni absolutisht i sigurt që po bëni gjithçka në mënyrë korrekte? Happensfarë ndodh nëse diçka shkon keq?

Ju mund të jeni me përvojë në shumë gjëra, por drejtimi i një departamenti të operacioneve teknike nuk është e nevojshme të jetë një prej tyre. Me Peak Hosting me qendër në Oregon, Zyrtari Kryesor i Teknologjisë Jon Billow dhe ekipet e tij janë të gatshëm të marrin përsipër gjithçka nga dizajni i rrjetit deri tek mirëmbajtja e infrastrukturës.

“Customerdo klient është një lule dëbore,” tha ai.

Me një filozofi thelbësore që pyet se çfarë është më shumë që ata mund të bëjnë për ju dhe një premtim për të ofruar çfarëdo infrastrukture me porosi që ju nevojiten, punonjësit e Peak gëzojnë sfidën e mbështetjes së një numri të sistemeve të infrastrukturës dhe modeleve operative – dhe të mësojnë se si mund të dëshironi të bëni gjërat ndryshe.

Në fund të fundit, ata janë ata që kanë shpenzuar vite duke imagjinuar, mësuar dhe përsosur zanatin e tyre të mbajtjes së pritjes dhe operacioneve teknike.

Që nga viti 2001, Peak Hosting ka ofruar një nivel të fortë të mbajtjes së menaxhuar me arkitektura të përkushtuara, të klasave të ndërmarrjeve, në mënyrë që të mund të përqendroheni në biznesin tuaj në vend që të shqetësoheni për drejtimin e një departamenti të operacioneve teknike. Nga dizajni tek ndërtimi dhe mirëmbajtja, ofertat e Shërbimeve si dhe një Shërbim i Peak mbulojnë 17 aftësitë e nevojshme për të drejtuar një databazë, në mënyrë që të mos ju duhet të.

Nga këshillimi tek hostimi, vlerat thelbësore kanë ardhur gjithnjë të parat në kulmin

Në fillim, Peak Web Consulting u dha kompanive në rritje këshillat e nevojshme për shumë mënyra se si të ndërtojnë rrjetet e tyre. Themeluesi dhe CEO Jeffrey Papen e filloi kompaninë në 2001 pasi punoi si inxhinier për Yahoo! dhe Excite.com gjatë bumit fillestar dot-com.

Ilustrimi i vlerave thelbësore të Peak Hosting

Maja përfshin punën në grup midis vlerave të tyre thelbësore.

Klientët fillestarë të këshillimit i besuan Peak aq shumë sa që ata do të kërkonin të vendosnin uebfaqen dhe infrastrukturën e tyre në një qendër të dhënash për Peak për të kandiduar për ta. Vendosja e më shumë përpjekjeve të kompanisë në pritjen e menaxhuar doli të jetë një katalizator për Peak, sipas Jon.

“Me kalimin e kohës, kompania morri nga ana e pastër e këshillimit të gjërave në anën e pastër të faqes pritëse,” tha ai. “Në këtë pikë, ne e kemi rrahur lavjerrësin përsëri në qendër.”

Në vend që të shndërrohej në një firmë pritjeje të menaxhuar nga mulli, Peak Hosting u bë një kompani butik, me shërbim të plotë me një slogan të trajtimit të “gjithçkaje përveç kodit tuaj”.

Si një sipërmarrës serik, Jon ndërtoi dhe shiti disa kompani këshilluese të IT dhe punoi me shumë kompani Fortune 100 përpara se të bashkohej me Peak si Zëvendës President i Inxhinierisë rreth një vit më parë.

Tani Zyrtari Kryesor i Teknologjisë, Jon tha se ishte tërhequr në Peak për shkak të mënyrës se si Jeffrey instaloi dhe promovoi vlerat thelbësore të kompanisë.

“Ata me të vërtetë po i sillnin në një mënyrë të vërtetë, jo misionin tipik / marrëzinë e vizionit që shihni të postuar në murin e çdo organizate për të cilën askush nuk di asgjë,” tha ai. “Gjërat si përgjegjësia e ndërsjellë, udhëheqja e shërbëtorëve dhe gjykimi i shëndoshë që nxit rezultatet pozitive të klientit është me të vërtetë një pjesë e thellë e ADN-së tonë, dhe vërtet rezonuan me mua.”

Rritja e hosteve e Peak rritet me klientët

Nëse lista e klientit është matës i suksesit të një kompanie, ju do të shtypeni fort në majën e lartë, e cila krenohet me Facebook, Twitter, YouTube, Netflix, eHarmony dhe Evernote midis klientëve të saj të mëparshëm dhe aktualë.

Jon përshkruan klientin e synuar të Peak si një organizatë që “definitivisht ka një produkt të qëndrueshëm dhe një bazë të qëndrueshme të klientit” dhe ka arritur një madhësi dhe shkallë ku ata duhet të përqëndrohen në zhvillimin e produktit dhe tregut të tyre sesa në infrastrukturë.

Këshillimi si pjesë e procesit të bordit

Në vend që t’i prezantoni klientët me një menu ala carte ose të krahasoni shërbimet e tyre me kompani të tilla si Rackspace, AWS, ose Azure, Peak fillon marrëdhëniet me klientët nga një këndvështrim këshillimi: Si duket modeli juaj operacional? Infrastruktura juaj? Arkitekturë? Si duket rritja juaj dhe cilat janë ngarkesat tuaja të punës?

“Ne e krijojmë atë zgjidhje për të përmbushur më së miri ato që ndjehen nga klienti dhe i përshtaten boshllëqeve të tyre,” tha Jon, duke shtuar se ndërsa ai do të përpiqet të rekomandojë një mundësi standarde për të bërë më të lehtë jetën e punonjësve të ndihmës dhe inxhinierisë Peak, nevojat e klientit vijnë më parë.

CEO Jeffrey Papen me fotot e serverave

CEO Jeffrey Papen (majtas) fillimisht filloi Peak si një kompani këshilluese.

“Nëse unë kam një klient që përdor një server Redis, për shembull, është një gjë shumë e vështirë të heqësh nga mesi i infrastrukturës së tyre,” tha ai. “Kjo lloj gjëje që ne do të merrnim dhe vazhdonim,‘ OK, kjo është rruga që ju zgjodhët, dhe jeta është e mirë, ne do të rrojmë me të. “”

Peak gatuan recetat e personalizuara për mbështetjen e klientit

Pritja me porosi gjithashtu nënkupton mbështetje operative me porosi. Jon krahason ndihmën e klientit dhe teknikës së Peak me një shërbim telefonik duke iu përgjigjur: “Në varësi të asaj që unazat e linjës përcakton se si i përgjigjen telefonit,” tha ai. “Kur të kemi thirrje ose bileta, ajo na fillon në flukset individuale të punës dhe në shtigjet e trageteve bazuar në ato marrëveshje që kemi për secilin klient.”

Gjatë procesit të bordit, Peak “me të vërtetë futet në barërat e këqija” me marrëveshje të nivelit të shërbimit, kohë kthimi dhe analiza të rrjedhës së punës për të përcaktuar se si duket modeli i mbështetjes së një klienti, tha Jon. ” Një bandë e recetave janë të njëjta, por gjithsesi është një recetë, dhe skuadrat kanë marrë mjaft mirë në të kuptojnë se si t’i ndjekin ato. “

Teknologjitë që mbajnë majat në Samit

Nga ana teknike, Jon përdor atë që ai e quan qasja “emëruesi më i madh” për ndërtimin e sistemeve. Automatizimi dhe sigurimi i sistemeve të Peak duhet të jenë jashtëzakonisht të forta për të trajtuar kaq shumë lloje të ndryshme të sistemeve, përdorimeve dhe ngarkesave të punës.

Njeriu në një dhomë serverësh

Inxhinierët e Peak Hosting përqëndrohen në ndërtimin e teknologjive thelbësore që mund të përshtaten në mjedise të ndryshme.

Peak zotëron hapësirë ​​të dedikuar në Equinix dhe Digital Realty. Ndërsa Peak zotëron të gjithë pajisjet, Jon tha që kompania “vendosi të mos hyjë në biznesin e pasurive të patundshme” dhe të drejtojë databazën e tyre..

“Duhet të kalojmë shumë kohë në përqendrimin e programeve tona në thelb thelbësore, teknologjive themelore dhe pastaj t’i përshtatim ato në nevojat tona të ndryshme,” tha Jon, duke shtuar se Peak gjithashtu mban një sy drejt asaj që kërkon të ardhmen këto programe. për të mbuluar “Ne kemi për të qenë të gatshëm dhe të aftë të mbështesim çdo pajisje të re që del në treg, për të cilën një klient vendos se dëshiron t’i rifreskojë.”

LogicMonitor për Monitorim

Fleksibiliteti i platformës së mbikëqyrjes së performancës, e bazuar në SaaS, miqësore me shumë qiramarrës, LogicMonitor funksionon mirë në mjedise të larmishme të Peak.

“Ne zgjedhëm posaçërisht LogicMonitor sepse është 100 përqind i drejtuar nga API”, tha Jon. “Unë fjalë për fjalë mund të lidh çdo përbërës të çdo sistemi në të në një mënyrë që të mund të automatizoj.”

Shërbimi i monitorimit gjithashtu vjen me pulte të klientëve, dhe tha se Peak mund të kontrollojë nivelin e qasjes në varësi të nevojave dhe ekspertizës së klientit..

Everythingdo gjë shumë për të siguruar

Me sigurimin e një komponenti kaq kritik për Peak, ne e pyetëm Jon se në cilën skuadër ishte mbështetur ekipi i tij: Përgjegjshëm? Kukull? Sigurimi i kuzhinierit? Një program brenda?

“Vazhdoni të vazhdoni, të gjitha sa më sipër, dhe pastaj disa,” u përgjigj ai duke qeshur.

Sistemi i brendshëm i Peak, i përdorur zakonisht për klientë të nivelit më të lartë, është ndërtuar në Python dhe mbështetet shumë në bazat e të dhënave të menaxhimit të konfigurimit.

Docker për ngarkesat dinamike të punës

Peak e lidhi Docker në platformën e tyre të menaxhimit të infrastrukturës së databazës për të balancuar kërkesat e ngarkesës, vonesën dhe performancën me kostot e energjisë dhe shpenzimet e bazës së të dhënave.

“Unë fjalë për fjalë mund të ngarkoj me ngarkesat rreth gjeografisë më të lirë,” tha Jon. “Unë e di se do të jetë shumë më lirë për të ekzekutuar ngarkesat e mia të punës sot në Virginia sesa do të jetë në Dallas, ku mund të jetë diçka si 110 gradë.”

SnapRoute për cheselsat

SnapRoute, një kompani e re, ekipi i së cilës la Apple në 2015, ndërtoi një platformë kalimi me kuti të bardhë të drejtuar nga API, e cila u jep inxhinierëve Peak qasje në çelsin dhe pëlhurat e ndërrimit.

“Kjo qasje ka qenë jashtëzakonisht e dobishme për ne që të vendosim në të gjithë arkitekturat në shkallë me shpejtësi në mënyrë efektive të çmimeve,” tha Jon. “Ky ka qenë një projekt i vërtetë argëtues dhe sfidues për ne sepse ne jemi në gjendje të përfitojmë nga shumë rrjete dhe tendenca në zhvillim dhe t’i lidhim ato me tentacles të thella në platformat tona të sigurimit dhe automatizimit.”

Tërheqja (dhe mbajtja) e inxhinierëve të talentuar dhe punonjësve të tjerë

Ndërsa Jon theksoi se Peak nuk ka “asnjë lloj salcë të çmendur sekrete” në krahasim me cilindo prej konkurrentëve të tyre, ai i besoi suksesin e kompanisë në theksin që vendet e udhëheqjes së Peak vendosin në punësimin e punonjësve të linjës së lartë. Si vlerat thelbësore, Jon tha që nuk ka asnjë shërbim të mënyrës sesi Peak i vlerëson punonjësit e tyre.

“Ju nuk do të gjeni dikë në industri i cili do të thotë:” Unë nuk jap si *** për punonjësit e mi “, megjithatë kur të shikoni kulturën, përfitimet, mundësitë e karrierës, dhe cetera, është e qartë se paratë nuk janë aty ku është goja e tyre, “tha ai. “Unë jam duke blerë të njëjtët serverë Dell që është Rackspace, se çdo kompani tjetër pritëse është, dhe unë po krijoj të njëjtat sisteme operimi. Ajo që bie në të vërtetë është njerëzit, dhe ne me të vërtetë kemi vënë theksin financiar për t’u kujdesur për tërë njerëzimin. “

Standarde të larta në procesin e punësimit

Punësimi në Peak është “padyshim një art po aq sa është një shkencë,” tha Jon. Si pjesë e procesit të rreptë, udhëheqja e Peak kërkon aftësi aktive të dëgjimit, kreativitet dhe aftësi të të menduarit kritik, dhe një shkallë të lartë bashkëpunimi.

“Ne nuk punësojmë prima donna,” tha ai në mënyrë të veçantë. “Nuk më intereson sa e mahnitshme je teknikisht. Nëse nuk mund të punoni si anëtar i ekipit, nuk jam i interesuar. “

Grafika e raportit të stafit ndaj klientit dhe fotografia e CTO Jon Billow

Peak dhe CTO Jon Billow i kanë dhënë një theks të madh punësimit të njerëzve të duhur.

Rezultati përfundimtar është një ekip i veteranëve të teknologjisë me një mesatare prej 15 vjet përvojë.

“Ajo që bie në sy është se njerëzit që ne sjellim janë në krye të lojës së tyre dhe kanë shkallë të lartë motivimi. Ju merrni një rezultat të mrekullueshëm nga organizata juaj kur keni një forcë pune shumë të angazhuar. “

Për më tepër, Peak krenohet me një raport të stafit ndaj klientëve 3: 1 – unik në një industri që mesatarisht 3: 500. Jon tha që Peak mbart një ekip mjaft të madh inxhinierik, “por kjo do të thotë se ekipi ynë mbështetës nuk ka nevojë të jetë shkencëtar rakete.”

Investime të mëdha në përfitime

Selia e Peak është jashtë Portland në West Linn, Oregon – por vështirë se dikush është aty. Jon vlerësoi 98 përqind të punonjësve të Peak-ut që punojnë nga shtëpia, të shpërndara në të gjithë vendin.

“Ne kemi një zyrë, por askush nuk shkon me të,” tha ai. “Konsiderata ime kryesore për të punësuar dikë është nëse ata kanë një lidhje të shpejtë në internet.”

Përtej mundësive të trajnimit dhe zhvillimit profesional që janë mjaft standarde në të gjithë industrinë, Peak vendos paratë e tyre ku janë vlerat themelore të tyre: punonjësit e përjashtuar nga orari marrin kohë të pakufizuar pushimesh, shpërblime javore për spotin e mbinxjerrjes dhe 150 dollarë në muaj për të rimbursuar për palestër, telefon celular dhe shpenzime në internet. Peak gjithashtu do të përputhet me deri në 5000 dollarë në dhurime bamirësie për një punonjës në vit.

Ndoshta investimi më mahnitës i Peak në forcën e tyre të punës është vendimi për të paguar sigurime mjekësore, dentare dhe vizion – si prime ashtu edhe zbritje – për çdo punonjës dhe familjet e tyre.

“Nuk ka asnjë person të vetëm në kompani që ka ndonjë shpenzim jashtë xhepit për nevoja mjekësore,” tha Jon. “Ne me të vërtetë është dashur të ecim në këmbë dhe të bëjmë investimet tona në njerëzit tanë. Ai nivel i të qenit i vërtetë dhe me të vërtetë i kujdesshëm ka qenë një ndryshim i madh këtu. “

Shërbimet e Peak Ndihmoni Konsumatorët të Krijojnë Peak

Nëse Peak Hosting shkëlqen të ju shërbejë juve dhe kompanisë suaj, Jon e pranon se ka një shans mjaft të mirë që do të largoheni nga Peak. Trajtimi i gjithçkaje por kodi do të thotë që ju mund të përqendroheni në zhvillimin e produktit tuaj dhe rritjen e biznesit tuaj në një pikë ku kompania juaj është kaq e madhe, është koha për të sjellë pritjen në shtëpi.

Konsumatorët me fluks të lartë parash, një histori të mirë të fitimeve dhe rritjes, dhe shtati brenda industrisë së tij do të përdorë diku midis 10 dhe 5000 serverëve. Kur kompanitë rriten përtej 5,000 serverëve, Jon tha që vlera e infrastrukturës ndikon në vijën fundore të kompanisë sa duhet që pritja e burimeve të jashtme nuk është më një mundësi e vlefshme.

“Kompanitë që janë marka të emrave, në këtë pikë, ishin duke pritur me ne para se të na nxirrnin jashtë dhe të dilnin më shumë se ku ishte kuptim të paguani dikë tjetër për pritjen e tyre,” tha ai. “Ne kemi zbuluar se ne kemi prirje të kemi një cikël jete për klientët tanë. Në vend që të jemi të trishtuar për të humbur një klient, ne jemi krenarë që jemi pjesë e suksesit të tyre dhe njohim vlerën e të qenurit një burim i hershëm për kompani si Twitter dhe Facebook. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map