Rriteni audiencën tuaj me kontekstin: Një Shërbim i Rekomandimit të Përmbajtjes i nxitur nga Mësimi i Makinerisë dhe Analiza Semantike

TL; DR: Kontekstualisht është një platformë angazhimi editoriale që i mban lexuesit të eksplorojnë faqet përmes lidhjeve përkatëse për përmbajtjen e dobishme. Sistemi i rekomandimeve i ndihmon botuesit të ndërtojnë dhe mbajnë marrëdhënie të besueshme të konsumatorit ndërsa kuptojnë se cilat histori rezonojnë me audiencën e tyre. Me karakteristika të reja në gazsjellës, duke përfshirë mjete të zgjeruara të projektimit, Kontekstual synon të bëjë më të lehtë se kurrë për botuesit që të kapin dhe të ruajnë vëmendjen e lexuesit.


Ashtu si kjo, apo jo, reklamat e kota dhe të kota janë të kudondodhura në internet. Edhe nëse frekuentoni faqet më të njohura të lajmeve, është e vështirë të shmangni klikimet e ilustruara groteskisht duke ju bërë thirrje të zbuloni mashtrimin e mrekullisë për humbjen e yndyrës në bark brenda një jave, të gjeni kurimin për kërpudhat e gishtave të këmbëve ose të paguani miliona që punojnë nga shtëpia.

Këto mashtrime të mbuluara hollë shpesh janë produkt i kontratës së një botuesi me ndërmjetësit e trafikut dhe ato mund të sjellin të ardhura në varësi të niveleve të klikimeve. Por, ndërsa këto lidhje të sponsorizuara mund t’i fitojnë botuesit disa dollarë, ata gjithashtu i vënë lexuesit në rrezik dhe dëmtojnë besueshmërinë e faqes.

Gjatë viteve të fundit, Ryan Singel, Themeluesi i Contextly, tha se ai ka parë botues të largohen nga modeli i lidhjeve të sponsorizuara në favor të sistemeve të rekomandimit që ndërtojnë një audiencë besnike, të angazhuar. “Ka pasur një ndryshim të mendimit, veçanërisht me faqet më të mëdha,” tha ai. “Lexuesit janë të sëmurë që janë dërguar larg nga faqet e mira përmes reklamave të këqija dhe botuesit e kuptojnë se janë më mirë të kultivojnë lexues besnikë që do të pajtohen në faqet e tyre.”

Rriteni audiencën tuaj me kontekstin

Themeluesi Ryan Singel na dha informacionin se si Kontekstuali po përmirëson përvojën e leximit në internet.

Ryan, i cili ka më shumë se një dekadë përvojë me shkrim dhe redaktim për Wired, tha se disa botues që më parë ndiheshin sikur nuk mund të largonin ofertat nga ndërmjetësit e trafikut, tani e kuptojnë se duhet të kenë. Ai krijoi Kontekstualin në 2010 për të ofruar një alternative të përqendruar në angazhim që nuk do t’i dërgojë lexuesit larg faqeve përmes lidhjeve të turpshme të paguara.

Sistemi i fuqishëm i rekomandimit të përmbajtjes siguron faqet e lajmeve dhe botimet e tjera me mjetet editoriale me cilësi të lartë që u duhen për të ndërtuar dhe fituar para nga audienca besnike. Platforma i mban lexuesit të angazhuar përmes lidhjeve përkatëse me përmbajtje të dobishme, ndërsa ndihmojnë botuesit të kuptojnë se cilat histori rezonojnë me ta. Me planet për zhvillimin e vazhdueshëm, duke përfshirë aftësitë e zgjeruara të projektimit, Kontekstualisht po ua lehtëson botuesve të kapin vëmendjen e audiencës në një mënyrë të personalizuar.

Një Platformë Angazhimi Redaktuese që Ndihmon botuesit të lulëzojnë

Kur Ryan punoi në Wired, ai tha se ekipi redaktues ishte thellësisht i përfshirë në shumë detyra që lidhen me prodhimin. Për shembull, duke treguar lexuesit për mbulimin e lidhur, botuar më parë kërkonte një proces të mundimtë kodimi.

I vendosur për të gjetur një zgjidhje më të mirë, Ryan e ktheu zhgënjimin e tij në veprim, dhe rezultati ishte Kontekstual. “Kishte shumë mënyra për të shtuar inteligjencën në proces, ndërsa në të njëjtën kohë zvogëlonte sasinë e punës që duhet të bënte pala editoriale,” tha ai.

Platforma shpejt fitoi popullaritet, dhe deri në nëntor 2012, Ryan u largua nga Wired për të drejtuar me kohë të plotë Contextly. Fillimisht, kompania u përqëndrua në punë të gatshme me botues më të mëdhenj, por përfundimisht u transferua në një model vetë-shërbimi brenda mjedisit WordPress.

Kontekstualisht kap ekranin

Kontekstualisht u siguron lexuesve lidhjet me përmbajtjen përkatëse brenda shtëpisë sesa me clickbait.

Në fillim, Kontekstualisht shijoi sukses të veçantë me një vend të papritur të udhëtarëve të pavarur të qenve që po punonin për të krijuar një prani të fuqishme në internet. “Ata kanë faqet e tyre të internetit ku shkruajnë për ato që bëjnë në mënyrë që të mund t’i gjeni përmes kërkimit,” tha Ryan. “Njëri prej tyre na përdori me sukses dhe përhapjen e fjalëve. Së shpejti, ne patëm këtë valë të udhëtarëve të interesuar për Kontekstualisht. Ishte interesante të shikosh se si ndodh kjo shpërndarje në internet. “

Aspekti i preferuar i Ryan nga Kontekstuali është aftësia e tij për të bërë më të lehtë për botuesit që të zgjedhin histori të lidhura. Pasi ai filloi kompaninë, Ryan solli në themelim Ben Autrey, një makinë që mësonte me vite përvojë në ndërtimin e sistemeve të renditjes, rekomandimit dhe konkluzioneve me bazë grafike. Me ekspertizën e Benit, Kontekstuali filloi të ofrojë një përcaktim (të jashtëzakonshëm) të rekomandimit të paracaktuar të mençur të krijuar për të përshpejtuar rrjedhën e punës editoriale.

“Ne kemi një skizëm mjaft të madh,” tha Ryan. “Konsumatorët që përdorin mjetet editoriale i përdorin ato gjerësisht, dhe të tjerët kryesisht mbështeten në standarde të zgjuara për të zvogëluar ngarkesën e tyre të punës.”

Ndërtoni besueshmëri dhe mbani një marrëdhënie të besueshme me lexuesit

Në fund të fundit, Ryan tha se propozimi i vlerës së Kontekstit ndryshon në bazë të llojit të botimeve që shërben. “E vetmja gjë që kemi gjetur është që njerëzit publikojnë për kaq shumë arsye të ndryshme,” tha Ryan.

Për klientët si Stitch Fix, një markë personale në internet e stilimit, qëllimi është të tërheqni sa më shumë lexues të jetë e mundur me shpresën për t’i kthyer ato në pajtimtarë me pagë besnikë. Kulti i Mac, nga ana tjetër, është i përqendruar në ndërtimin e bazës së tij të lexuesve dhe rritjen e besueshmërisë.

“Everythingdo gjë që bëjmë përsa i përket rekomandimeve tona kthehet në përmbajtjen e vetë të këtij botuesi,” tha ai. “Për disa botues, ne e bëjmë atë botim të kryqëzuar nëse ata kanë site motra, por përqendrimi ynë është zakonisht në faqet më të vogla dhe faqet e ngrohta që vlerësojnë ruajtjen e marrëdhënieve të besueshme me lexuesit e tyre.”

Kontekstualisht ekrani

Platforma i ndihmon botuesit të rrisin angazhimin dhe të ndërtojnë një bazë besnike të klientit.

Kontekstualisht rrit përvojën e lexuesit përmes personalizimit. Për shembull, platforma përdor cookie për të sugjeruar histori specifike që mund të jenë me interes kur një lexues kthehet në sit. Ai gjithashtu mban lexuesit në krah të përmbajtjes në trend, kështu që ata nuk do të mungojnë në artikujt më të njohur të lajmeve.

Përveç drejtimit të lexuesve tek përmbajtja përkatëse, Kontekstualisht automatikisht rekomandon produkte të ndërlidhura dhe ofron module të pavarura që nxjerrin në pah përmbajtje të tilla si gazetat dhe listat elektronike. Platforma lejon që botuesit të parashtrojnë këto rekomandime në një shumëllojshmëri formatesh, duke përfshirë shtyllat anësore në histori, modulet e sailail, dhe modulin kryesor në fund të çdo artikulli. Të gjitha paraqitjet janë të përgjegjshme dhe plotësisht të personalizueshme.

Popullariteti i këtyre tipareve është një dëshmi për faktin se botuesit janë të përqendruar në ndërtimin e marrëdhënieve në vend se të tërheqin sa më shumë shikues një herë në një sit..

“Greatshtë mirë të shohësh një grup thelbësor të botimeve të përqëndrohen në diçka tjetër përveç se të bësh sa më shumë vëllim të jetë e mundur,” tha Ryan. “Kjo është se si mendoj se ne i mbijetuam mashtrimit që ishte Outbrain dhe Taboola dhe shumën e parave që ata hidhnin te botuesit.”

Merrni raporte të përshtatshme ditore, javore dhe mujore

Në kontekst, gjithashtu u ofron botuesve mundësinë për të analizuar performancën e faqeve të tyre dhe vetë platformën e rekomandimeve përmes postave elektronike ditore, javore dhe mujore. Raportet nxjerrin në pah postimet e njohura, ofrojnë informacione mbi atë që përqindja e lexuesve përfundojnë çdo artikull dhe u japin përdoruesve një pasqyrë për llojin e përmbajtjes që ofron vlerë afatgjatë.

Kompania vendosi të shërbejë informacionin përmes postës elektronike në vend se një pult, për të shpëtuar stafin e redaksisë telashet e marrjes me një ndërfaqe tjetër.

“Ne dërgojmë informacione mbi sasinë e trafikut që ata marrin, sa njerëz hyjnë në secilën histori, cilat histori janë të gjelbërta, cilat janë ato që klikojnë”, tha ai. “Shkrimtarët dhe redaktorët e duan atë sepse nuk duhet të shkojnë në një tabelë për të mbledhur informacionin.”

Kur bëhet fjalë për zhvillimin, Ryan tha se Kontekstualisht shmang ndjekjen e tendencave. Kur Facebook prezantoi format e veta për publikimin e lajmeve, për shembull, Kontekstualisht nuk u hodh për të krijuar një shtojcë – sepse tipari nuk do të ofronte shumë për klientët e tij.

“Ne e njohim audiencën tonë, dhe ka tipare që duken të çuditshme që janë me të vërtetë të rëndësishme për ta – të tilla si të qenit në gjendje të specifikoni një madhësi të imazhit me porosi, të keni kontroll të plotë mbi atë se si duken gjërat, ose duke kursyer kohë përmes raporteve të performancës me email”, tha ai.

Karakteristikat e reja duke përfshirë mjetet shtesë të projektimit

Kompania aktualisht është duke punuar në një seri përmirësimesh të përshtatura posaçërisht për nevojat e klientëve të saj. Për shembull, Ryan tha se kanalet kontekstuale, të ofruara më parë vetëm me një kontratë njëvjeçare, së shpejti do të shtrihen si një tipar brenda portofolit të vetë-shërbimit. Me kanalet kontekstuale, lexuesit mund të pajtohen me histori që bien brenda një numri të vogël temash, duke rritur vëmendjen dhe besnikërinë e tyre.

Kompania po bën tregti edhe në një dizajn të vetëm të përgjegjshëm për paraqitjet e veçuara të desktopit dhe celularit. “Thyerja e të dyjave do t’i lejojë botuesit të futen në gjërat argëtuese kur bëhet fjalë për dizajn,” tha Ryan. “Jemi të entuziazmuar kur shohim se çfarë do të bëjnë njerëzit kur t’u jepni atyre më shumë mjete projektimi.”

Përtej kësaj, kompania do të vazhdojë të përqendrohet në bërjen e mjeteve të saj më fleksibile dhe intuitive për tregun e vetë-shërbimit, duke siguruar pozicionin e saj në industri.

“Ne nuk e quajmë më veten fillestar,” tha Ryan. “Kemi kaluar rreth 10 vjet dhe shpresojmë të jemi në të për një dekadë tjetër.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map