Rrjedhin drejtimin, menaxhimin dhe sigurimin e lidhjeve jashtë site-it me platformën gjithëpërfshirëse të menaxherit në largësi të kompjuterit

TL; DR: Menaxheri i Remote Desktop i Devolutions (RDM) jep një zgjidhje për centralizimin, menaxhimin dhe sigurimin e serverëve, kompjuterëve dhe pajisjeve të largëta. Softueri, i krijuar për të përmbushur nevojat e SMB-ve dhe MSP-ve, ofron një qasje të sigurt por të përballueshme për të rritur produktivitetin. Me çdo aktualizim të produktit të ri, Devolutions është më afër arritjes së misionit të tij përfundimtar: të demokratizojë zgjidhjet e menaxhimit të qasjes për të gjitha organizatat – madje edhe ato me buxhet të ngushtë.


Kur David Hervieux po punonte si një konsulent për zhvillimin e IT dhe softuerit, një gjë që mungonte nga kutia e veglave të tij: një zgjidhje për menaxhimin e lidhjeve të ndryshme të largëta që i duheshin për të hyrë çdo ditë.

Nuk ishte për mungesë përpjekjesh – Davidi kishte kërkuar shumë e gjerë për një mjet që do t’iu përgjigjet nevojave të tij. Në vitin 2006, i irrituar nga opsionet në treg, ai filloi zhvillimin e një aplikacioni që do të përqendrojë lidhjet dhe letrat kredenciale të tij në një platformë të drejtpërdrejtë.

Për katër vitet e ardhshme, David kaloi pjesën më të madhe të kohës së lirë në bodrumin e tij duke u kujdesur për projektin. Deri në vitin 2010, ai kishte hartuar një zgjidhje aq të efektshme sa që kishte besim të mjaftueshëm për ta ndarë atë me miqtë dhe kolegët.

Logoja e menaxherit në distancë

Menaxheri i Remote Desktop fuqizon të mirat e IT për të centralizuar, menaxhuar dhe siguruar lidhje.

Fjala u përhap si zjarr i egër, dhe më vonë atë vit David mori një telefonatë nga Desktone, një ofrues i njërës prej platformave të parë virtuale të industrisë së pritjes në desktop (ndërmarrja u ble në 2013 nga VMware). Në këmbim të 100,000 dollarëve, Desktone dëshironte një version të etiketës së bardhë të softuerit David të përshtatshëm për nevojat specifike të kompanisë.

Në një ekonomi që ende tërhiqej nga recesioni i Madh, oferta ishte e vështirë të hidhej poshtë. Kështu që, ndërsa ende punonte si konsulent, David vendosi të ardhurat e tij drejt punësimit të një punonjësi me kohë të plotë dhe themelimit të kompanisë së tij, Devolutions.

“Në atë pikë, ai bëri një plan për të lënë punën e tij, pasi bëri 5,000 dollarë në muaj të ardhura nga versioni komercial i softuerit, Remote Desktop Manager (RDM)”, tha Max Trottier, VP Sales dhe Marketingu në Devolutions. “Pasi lëshoi ​​versionin e parë dhe ndërtoi CRM-në, platformën e e-commerce dhe dyqanin në internet, ai filloi të marrë tërheqje.”

Brenda gjashtë muajsh, Davidi goditi vlerën e 5,000 dollarëve dhe nuk u tërhoq kurrë përsëri. Sot, Devolutions u shërben më shumë se 300,000 klientëve në të gjithë globin dhe ofron një komplet të plotë produktesh të zgjidhjeve IT, të dizajnuara për të vendosur mjete të menaxhimit të rritjes së produktivitetit, brenda mundësive për SMB-të..

Fuqizimi i SMB-ve dhe MSP-ve për të konsoliduar lidhjet në distancë

Ekipi i Devolutions, aktualisht i përbërë nga më shumë se 100 punonjës, është rritur me shpejtësi që nga themelimi i tij 10 vjet më parë – dhe kompania nuk tregon shenja të ngadalësimit në çdo kohë së shpejti. Në fakt, në pritje të rritjes së mëtejshme, kompania së fundmi ndërtoi një shtrirje në zyrën e saj të mëparshme që dyfishon hapësirën në dispozicion për punonjësit.

Max na tha që kompania ka formuar marrëdhënie të forta me klientët e saj dhe partnerët me kohë të gjatë. Rreth gjysma e bazës së klientëve në Devolutions përbëhet nga MSP, me SMB që përbëjnë pjesën më të madhe të gjysmës së mbetur.

Objektivi i Devolutions për t’u shërbyer këtyre klientëve është i thjeshtë: t’i ndihmoni ata të sigurojnë dhe menaxhojnë qasjen në llogari duke ofruar teknologji efektive në pikat e çmimeve të përballueshme. Max tha që kompania përpiqet ta përballojë atë sfidë çdo ditë.

Me RDM, është më e lehtë se kurrë për të zhurmuar lidhje të shumta menjëherë.

Me RDM, është më lehtë se kurrë të bashkosh lidhjet e shumta menjëherë.

“Ata që ndodhen në tregun SMB shpesh nuk kanë të njëjtat burime për sa i përket parave ose kohës, siç mund të gjeni në organizata më të mëdha,” tha Max. “Ata duhet të shohin më parë kostot. Por edhe nëse çmimi është i duhur, ata shpesh nuk do të kenë kohën për të vendosur këto zgjidhje. “

Për këtë qëllim, Devolutions ka hartuar me kujdes zgjidhje softuerësh siç janë RDM për lehtësinë e përdorimit. Për më tepër, ekipi i shërbimit të klientëve përpiqet të ofrojë përvojën më të mirë të përdoruesit të mundshëm, me mbështetje 24/7 dhe këshilla të ditur nga 5,000 anëtarët aktivë në Forumin e Devolutions.

“Aftësia për të krijuar partneritete afatgjata është e integruar në ADN-në tonë në Devolutions, dhe ne punojmë çdo ditë për ta arritur atë qëllim,” tha Max.

Një qasje e thjeshtë, e parë e sigurisë për të rritur produktivitetin

Max na tha që klientët që përdorin RDM korr një numër përfitimesh të rëndësishme, me produktivitet dhe siguri në krye të listës. Për sa i përket produktivitetit, ai tha që softueri thjeshton shumë procesin.

“Nuk keni nevojë të kërkoni fjalëkalime, nuk keni nevojë të hapni fletë të Excel për të mbledhur letrat kredenciale – gjithçka është në një vend dhe e organizuar në një mënyrë të thjeshtë, të zoti”, tha ai.

Në të njëjtën kohë, Max tha që industria po përjeton një trend rritës të vetëdijes për sigurinë nga ana e konsumatorëve. “Ne shohim shumë kërkesa që vijnë nga SMB-të,” tha ai. “Ata po kërkojnë zgjidhje për të menaxhuar më mirë sigurinë rreth lejeve dhe fjalëkalimeve të tyre.”

Kjo është arsyeja pse Devolutions projektuar RDM me siguri në mendje. Përveç që e bën më të lehtë shikimin dhe menaxhimin e lidhjeve dhe protokolleve në distancë, softveri ka veçori që sigurojnë që rrjeti, duke përfshirë fjalëkalimet dhe letrat kredenciale, është i sigurt.

Logoja dhe leximi i tekstit "Qasje e sigurt në asetet kritike"

Karakteristikat e sigurisë së softuerit përfshijnë kontrollin e qasjes të bazuar në role dhe vërtetimin e dy faktorëve.

Me fjalëkalimin e unifikuar të RDM-së dhe ruajtjen e të dhënave, për shembull, profesionistët e TI-së mund të qasen në informacionin e nevojshëm në një zgjidhje të centralizuar duke mbajtur të sigurt seancat në distanca. Softueri gjithashtu lehtëson integrimin e lehtë me menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve, siç është KeePass, në mënyrë që TI të ketë mundësi të përdorë emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet e ruajtura me mjete të palëve të treta.

RDM gjithashtu siguron, organizon dhe ruan të dhënat e ndjeshme në një sistem që kontrollon lejet dhe të drejtat e përdoruesit me kontrollin e qasjes të bazuar në role. Maksi tha që karakteristika të tilla janë thelbësore pasi skuadrat e TI bëhen gjithnjë e më shumë të vetëdijshëm për kërcënimet e brendshme.

“Ne ofrojmë zgjidhje që ndihmojnë përdoruesit të mbrojnë mjedisin e tyre,” tha ai. “Kur filloni lidhjen tuaj, për shembull, përdoruesi përfundimtar nuk ka qasje në ndonjë fjalëkalim të privilegjuar. Kështu që nëse një punonjës largohet ose pushohet nga puna, ai kurrë nuk ka pasur informacione në lidhje me letrat kredenciale të organizatës. “

Një tërësi produkti i plotë i zgjidhjeve të menaxhimit të TI nga Devolutions

Përveç RDM, Devolutions ofron disa zgjidhje të tjera të menaxhimit të qasjes të dizajnuara për pro IT në tregun SMB.

Hub me fjalëkalim, për shembull, është një menaxher i fjalëkalimeve me bazë cloud, që fuqizon ekipet të ruajnë dhe menaxhojnë me siguri fjalëkalimet e përdoruesve dhe informacione të tjera të ndjeshme. Softueri kombinon menaxhimin e fjalëkalimit të klasës së ndërmarrjes me një ndërfaqe në internet miqësore për përdoruesit, duke rezultuar në një përvojë optimale të përdoruesit.

Serveri i fjalëkalimeve të Devolutions, një platformë e privilegjuar e administrimit të llogarisë brenda lokaleve, zbaton praktikat më të mira të menaxhimit të fjalëkalimit për të përmirësuar sigurinë ndërsa eliminon nevojën për ndjekjen manuale. Mund të përdoret në lidhje me RDM për të siguruar një kuti të vetme qelqi nga e cila përdoruesit mund të kontrollojnë hyrjen në llogari të privilegjuara dhe të menaxhojnë seancat në distancë.

Wayk Tani, nga ana tjetër, është një zgjidhje intuitive, e lehtë për qasje në distancë nga desktopi që shkurton kohën e zbatimit duke siguruar përputhjen me standardet e fundit të sigurisë. Kur përdoret me RDM, Wayk Now krijon një platformë të vetme për të gjitha seancat në distancë që lehtësojnë menaxhimin e thjeshtësuar, shkallëzueshmërinë e rritur dhe efikasitetin.

“Ne e shohim Wayk Tani, teknologjinë tonë të qasjes në distancë dhe mbështetje të pronarit, si një alternative për LogMeIn ose TeamViewer,” tha Max.

Demokratizimi i zgjidhjeve të menaxhimit të qasjes për ndërmarrjet më të vogla

Duke ecur përpara, qëllimi kryesor i Devolutions është të ofrojë zgjidhje të privilegjuara të menaxhimit të qasjes që ruajnë në mënyrë të sigurt të dhënat, kontrollin e hyrjes me bazë rolin për të deleguar veprimet, dhe siguruar monitorimin dhe raportimin për kërkesat dhe auditimet e pajtueshmërisë..

Këto zgjidhje janë lehtësisht të mundshme për ndërmarrjet e mëdha, por SMB-të shpesh e shohin të vështirë për tu zbatuar, shumë komplekse dhe kufizuese financiare. Pas punës me SMB për një dekadë, Devolutions i kupton sfidat me të cilat përballen.

“Ajo që ne duam të bëjmë këtu në Devolutions është demokratizimi i këtyre zgjidhjeve duke gjetur një mënyrë të lehtë dhe të sigurt për t’i vendosur ato në një pikë më të volitshme çmimesh,” tha Max. “Kjo është ngrohtë. Këtu jemi tani. Dhe ne do të vazhdojmë të ofrojmë zgjidhje të thjeshtuara për SMB-të në të gjithë botën. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map