Shërbimet e mediave dixhitale Verizon: Arkitektura e CDN që përmirëson kohën e ngarkesës, kështu që shitësit me pakicë mund të tërheqin, konvertojnë dhe mbajnë blerësit

TL; DR: Konsumatorët duan përvoja të pasura të blerjeve të mbushura me imazhe dhe video tërheqëse, por ata nuk duan të presin që faqet të ngarkohen. Hidhërimet e bezdisshme të shërbimit mund t’i largojnë ata nga konkurrentët, mbase kurrë për t’u kthyer. Verizon Services Media Media Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes Edgecast (CDN) është strukturuar për të ndihmuar shitësit të tejkalojnë pritjet e konsumatorit – veçanërisht në kohën e pikut të trafikut. Me Solucionin e saj të Integruar të Përshpejtimit të Tregtisë, Edgecast optimizon shpërndarjen e përmbajtjeve jo të kapshme si faqet e pagesave dhe inteligjentisht jep performancën e vazhdueshme të shpejtë në të gjithë pajisjet. Mbështetur nga një ekip mbështetës këshillues dhe një model i ofrimit të shërbimit që ofron ROI superiore, Edgecast CDN është krijuar me qëllim për shitësit që kërkojnë të ofrojnë aplikime moderne për blerje për konsumatorët në të gjithë botën.


Pushimet e mëdha për blerje – siç është Black Friday – janë momente të vërtetës për shitësit në internet. Ata ofrojnë mundësinë për të korrur përfitimet e përgatitjes, të fitojnë fitime, të shpërblejnë klientët besnikë dhe të fitojnë të reja.

Gjëja e fundit që një shitës me pakicë mund të përballojë është një problem në internet në një nga këto momente kritike. Ngarkimi i shpejtë i faqeve në internet gjatë trafikut të pikut të pushimeve, dhe madje edhe gjatë periudhave rutinore të trafikut të lartë gjatë gjithë vitit, inkurajoni blerësit të udhëtojnë gjatë gjithë rrugës për arkë. Kur blerësit mund të përqëndrohen në blerje – jo në performancën e faqes në internet – kjo është një gjë e mirë.

Siguria paraqet një kërcënim tjetër si për disponueshmërinë në internet ashtu edhe për besnikërinë e klientit. Vendet e trafikut të lartë janë objektiva tërheqëse për sulmet e shpërndarë të mohimit të shërbimit (DDoS), për shembull, të cilat mund të ulin faqet në momentin më të keq të mundshëm. Sitet e mëdha të tregtisë elektronike përmbajnë miliona rekorde dhe të dhëna të vlefshme të klientëve që, nëse komprometohen, mund të dëmtojnë përgjithmonë reputacionin e një shitësi me pakicë.

Verizon Digital Media Services, një ofrues i platformës së dorëzimit të përmbajtjes nga fundi në fund, kupton vlerën e faqeve të internetit që thjesht funksionojnë. Dhe Deep Trikannad, Marketingu i Produkteve për Verizon Digital Media Services, shpjegon se si kompania e tij përshtatet në një model të biznesit të dobët të tregtisë elektronike. Përveç një serie shërbimesh për menaxhimin e shpërndarjes së videove në transmetim para audiencës në mbarë botën, Verizon Digital Media Services ofron Rrjetin e Dorëzimit të Përmbajtjes Edgecast (CDN), një platformë gjithëpërfshirëse për optimizimin e ofrimit të përmbajtjes në internet dhe sigurinë.

Edgecast CDN i ndihmon shitësit të paraqesin një përvojë dixhitale të shpejtë, të qetë dhe të sigurt për të përmbushur pritjet e blerësve të sotëm – pavarësisht se ku janë apo në cilën pajisje janë. Ai i mundëson shitësit të ridrejtojnë burimet e shpenzuara në infrastrukturën e TI dhe sfidat e rrjedhës së punës dhe zero në strategjinë dixhitale dhe integrimin e biznesit.

“Ne po shohim departamentet e IT dhe marketingut të punojnë më afër së bashku për të zhvilluar përvojat më të mira në internet për konsumatorët e tyre,” tha Deep. “Ne ofrojmë përshpejtim në internet të krijuar me qëllim dhe siguri që u duhen këtyre shitësve në internet, në mënyrë që ata të përqëndrohen në krijimin e përvojës më të mirë për klientët e tyre.”

Si Edgecast jep Performancë më të mirë në Peak Traffic Times

CDN-të nuk janë të reja, por Verizon Digital Media Services ka pionier ndryshime në mënyrën e funksionimit të tyre. Një arkitekturë moderne dhe teknologji e përmirësuar e caching rezultojnë në një rrjet më të aftë për të përmbushur kërkesat kulmore të internetit sot.

CDN-të e hershme funksionuan në një mjedis me përmbajtje të ulët, me një bandë të ulët, ku ndërlidhjet midis ofruesve të shërbimeve të internetit (ISP) ishin të kufizuara. Topologjia tipike CDN për rrjedhojë ishte shumë e shpërndarë, që do të thotë se përdorte një numër të madh të serverëve dhe nyjeve – të njohur si “pika të pranisë” ose PoP-të – për të pozicionuar dorëzimin përfundimtar të përmbajtjes tek përdoruesi përfundimtar në afërsinë më të afërt gjeografike: “Edge”.

Foto e Deep Trikannad, Shef i Marketingu i Produkteve në Verizon Media Media Services Services

Deep Trikannad, Marketingu i Produkteve për Verizon Media Media Services, foli me ne për rëndësinë e një CDN të shpejtë, të besueshme.

Gjerësia e bandës së tanishme të uebit transmeton përmbajtje të personalizuar, jo uniforme, mbi një rrjet shumë të ndërlidhur dhe bashkëpunues të transportuesve dhe ISP-ve. Kjo do të thotë se mjedisi i sotëm bën dhjetëra mijëra PoP të vegjël të operuar nga CDN të trashëgimisë të shtrenjta për t’i mirëmbajtur dhe ekspozuar ato në pikat e trafikut që mund t’i mposhtin shpejt ato.

Si përgjigje, Edgecast CDN vendos “Super PoPs” me fuqi informatike masive dhe bandë të lartë të brezit në pika të dendura të shkëmbimit të internetit, secila duke shërbyer një rajon gjeografik kritik. Në vend të mijëra PoP-ve të vogla, Verizon Digital Media Services aktualisht lidh rreth njëqind Super PoPs me partnerët që shikojnë në Internet dhe ndërmjetësojnë.

Brenda secilit Super PoP, megjithatë, janë qindra servera që punojnë së bashku duke përdorur një program të patentuar për të ruajtur ose cache, objektet e të dhënave të kërkuara nga përdoruesit vetëm një herë. Kjo strategji rezulton në një cache më të madhe të përdorshme duke pasur parasysh ruajtjen në dispozicion, raportet e përmirësuara në mënyrë të konsiderueshme të goditur në cache (do të thotë më pak kërkesa për të dhëna të dërguara në serverin e origjinës së faqes së internetit) dhe performancë më të lartë.

Për shkak se Super PoP-të përqendrojnë kapacitetin e informatikës masive dhe gjerësinë e brezit në këtë mënyrë, ata mund të trajtojnë njolla të mëdha trafiku pa degradim të performancës.

Siguria, mbështetja & Kontrolli Ndihmoni në Rritjen e ROI të Ndërmarrjeve

Deep tha se sfidat e optimizmit dhe mbrojtjes së faqeve të internetit në mjedisin dinamik të sotëm të kërcënimeve të sofistikuara të sigurisë e bëjnë punën me CDN të shkallëzuar të Edgecast një mundësi tërheqëse. Më shumë se 10,000 marka aktualisht partnerë me Verizon Digital Media Services.

“Rrjeti ynë është krijuar për të përshpejtuar përmbajtjen e uebit në pajisjet më të ngadalta mobile,” tha Deep. “Dhe ne po shohim që klientët tanë të përqendrohen më shumë në sigurinë në internet se kurrë më parë. Me Edgecast CDN, klientët tanë janë në gjendje të ofrojnë një përvojë shumë të sigurt në shkallë globale pa kompromentuar performancën. “

CDN-të e trashëgimisë kanë tendencë të përgjigjen ngadalë ndaj incidenteve të sigurisë, dhe zbutja ka tendencë të varet nga niveli i mbështetjes së CDN. Një përgjigje e ngadaltë mund të ndikojë negativisht në një biznes dhe të rrezikojë të rrezikojë informacionin e ndjeshëm.

Shërbimet e sigurisë Edgecast CDN përfshijnë një Firewall të Aplikimit në Ueb për të bllokuar kërkesat me qëllim të keq në nivelin e aplikacionit, një grup mbrojtjes kundër sulmeve të DDoS dhe emrit të domain, dhe kriptografisë me çelës publik bazuar në standarde.

Grafika e sigurisë së CDN të Verizon Shërbimeve të Medias Digjitale

Verizon Digital Media Services ofron siguri të plotë të CDN që mbron bizneset nga sulmet me qëllim të keq.

Kursimet vijnë nga Qendra e Operimeve të Rrjetit gjithnjë në Verizon Digital Media Services, e cila adreson çështjet në mënyrë proaktive, duke gjurmuar serverët e origjinës për gabime dhe raportimet e gjetjeve përsëri në Verizon dhe klientët e saj. Inxhinierët mbështetës janë gjithmonë të gatshëm për të trajtuar kërcënimet pasi ato lindin pa vonesat e biletave mbështetëse që shpesh shoqërohen me CDN të trashëgimisë. Përdoruesit gjithashtu kanë qasje në konsultime profesionale përmes ekipit të dedikuar për Menaxhimin e Llogarisë Teknike.

Shërbimet e Menaxhimit Dixhital Verizon ofron një Qendër të Kontrollit të Medias për t’i dhënë ndërmarrjeve kontroll të madh mbi të gjithë përbërësit e CDN të Edgecast pa pasur nevojë të mbështeten në konsultimet e shërbimeve. Deep tha se efikasitetet e harduerit të natyrshëm në arkitekturën e Edgecast CDN Super PoP, të kombinuara me ulje të kostove të mbështetjes, rezultojnë që klientët e Verizon Digital Media Services raportojnë kursime të konsiderueshme gjatë migrimit nga CDN-të e trashëguara..

Një Rrjet i Optimizuar për Aplikime E-Commerce

Konsumatorët dëshirojnë një përvojë të shpejtë në blerjen në internet për të cilën nuk duhet të mendojnë kurrë – edhe gjatë kohërave të pikut të trafikut kur rrjetet tensionohen për gjerësi bande. Verizon Digital Media Services ka infrastrukturën dhe zgjidhjet për të ndihmuar shitësit e tregtisë elektronike jo vetëm që vazhdojnë të bëjnë kujdes me konsumatorët, por edhe të përmirësojnë në mënyrë të përsosur përvojat e tyre.

Me Zgjidhjen e saj të Përshpejtimit të Tregtisë, Verizon Digital Media Services u ofron shitësve një paketë të zgjeruar CDN të krijuar për të përmbushur nevojat e tyre të specializuara. Përshpejtimi dinamik i përmbajtjes jo vetëm që përshpejton përmbajtjen e personalizuar, si videot, por edhe përmbajtjen jo të kapshme, si transaksionet e arkës, për të krijuar një përvojë blerjeje të qetë.

“Këto janë aplikacionet që kërkojnë një komunikim të shpejtë të udhëtimit gjatë udhëtimit midis përdoruesit dhe serverëve të kompanisë,” tha Deep.

Rrjeti gjithashtu përputhet me Standardin e Sigurisë së të Dhënave të Industrisë së Kartave të Pagesave (PCI DSS), një seri standardesh të sigurisë për pranimin, përpunimin, ruajtjen dhe transmetimin e informacionit të kartës së kreditit në mënyrë të sigurt.

Për më tepër, zbulimi i saktë i pajisjes bazuar në mbi 45,000 profile të pajisjes u lejon shitësve të japin përvoja të blerjeve me cilësi të lartë në çdo pajisje. Dhe, duke përdorur të dhëna gjeografike që zbulojnë vendndodhjen e një klienti, shitësit me pakicë u japin konsumatorëve në internet përvojat e personalizuara të blerjeve.

“Performanca dhe siguria jonë në internet ofron më shumë besueshmëri, fleksibilitet dhe shkathtësi, e kombinuar me performancë më të mirë në krahasim me ofruesit e tjerë,” tha Deep. “Cila është arsyeja pse kemi fituar biznesin e tregtarëve kryesorë të Fortune 500.”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map