Властита, контрола и одржавање: Генерални директор Адам Виллс дели стратегију иза одрживих, поузданих и прилагођених инфраструктурних решења ТурнКеи-а

ТЛ; ДР: Основан 1999. године да би пружио једноставна инфраструктурна решења која су погодна за пословне кориснике, ТурнКеи Интернет сада опслужује више од 13.000 купаца у 100 земаља. Компанија која поседује датацентар у њујоршкој Тецх Валлеи, више пута је стекла ЕПА-ин ЕНЕРГИ СТАР® сертификат за врхунске енергетске перформансе – и то је тек други погон у држави који то чини. Док ТурнКеи учвршћује планове за отварање додатног датацентера, циљ компаније остаје исти и после готово 10 година пословања: испоручити инфраструктурна решења једноставна за употребу подржана врхунским корисничким сервисом.


Адам Виллс је у технолошкој индустрији од средине 90-их – кад је какофонија диал-уп звукова и даље поздрављала кориснике сваки пут када су приступили интернету. Свјежи ван колеџа, 1994. године основао је успјешан ИСП посао који је донио талас приступа Интернету у Нев Иорку, прије него што га је продао неколико година касније.

1999. године, када је Адам основао свој други подухват, ТурнКеи Интернет, размишљао је о тим раним искуствима. “Оно што ми се вратило из 90-их били су сви проблеми са којима смо се суочили са подучавањем – морали смо да доделимо Т1 линије и диал-уп линије у неким државама”, рекао је.

Адам је знао да ће са ТурнКеи-ом другачије приступити.

“Од првог дана смо градили компанију на основу поседовања, контроле и одржавања сваког дела наше инфраструктуре”, рекао је. „Ово нам помаже да осигурамо квалитет и цене како бисмо стекли конкурентну предност на тржишту.“

Банер са логотипом ТурнКеи-а

Локална инфраструктурна решења компаније ТурнКеи омогућавају директно управљање имовином која је критична за мисију.

Сада, скоро деценију касније, ТурнКеи је еволуирао у пружаоца инфраструктуре који опслужује више од 13.000 купаца у 100 земаља широм света. Данас компанија држи све ресурсе у кући, од особља до инфраструктуре и свега између. “Чак имамо и тамно влакно којим контролишемо одлазе у и од превозничких хотела у граду”, рекао је Адам.

Директна контрола компаније ТурнКеи над ресурсима омогућава компанији да пружи једноставна решења за хостинг на нивоу предузећа за клијенте. Компанији је такође дата слобода да примењује решења за зелену инфраструктуру у оквиру свог центра података у Албанију у Њујорку – смањујући и емисију угљеника и трошкове. Како се ТурнКеи шири, циљ компаније остаје исти као пре готово деценију: да поседује, контролише и одржава сопствену инфраструктуру у корист купаца.

ИТ он Деманд: Ентерприсе-Граде Инфраструцтуре Једноставно

ТурнКеи опслужује широк спектар клијената, укључујући продавце, продавце и компаније. Њено највеће, Њујоршко министарство моторних возила, чува сву своју инфраструктуру у компанијском центру података.

Отприлике 60% купаца компаније ТурнКеи чине трговци на мало, у распону од продавница мама и попа до основаних предузећа. “Прилично је раширено”, рекао је Адам. “Не постоји ниједна вертикала коју слиједимо – не само лекарске ординације, не само људи који стварају веб локацију за кућни посао.”

ТурнКеи је у могућности да опслужује разнолики скуп клијената кроз пословни план фокусиран на ласере. “Ми радимо једну ствар, и то радимо добро – продајемо вам инфраструктуру, ма како ви то посекли”, рекао је Адам. „Постоје друге компаније које ће покушати да дизајнирају ваше веб странице и поправљају ваше рачунаре, радне површине; ми ништа од тога не радимо. “

Слика датацента са логотипом ТурнКеи-а

ТурнКеи испоручује разноврсну клијентску базу прилагођених инфраструктурних решења по повољним ценама.

Уместо тога, компанија улаже главну снагу: контролу, поседовање и одржавање своје инфраструктуре. Стратегија омогућава ТурнКеи-у да нуди прилагођена решења подржана брзом и ефикасном подршком.

“Хтео бих да вам кажем да увек имамо 100% продужетка и то је савршено”, рекао је Адам. „Није. Па кад нешто потуче ноћу, ми то контролирамо. Ми то поправљамо. Не чекамо да услужни службеници возе од 10 сати даље. “

Адам нам је рекао да компанија такође нуди конкурентне цене по прилагођеним решењима. “Имамо систем фиксних цена и прилично смо вешти у испоруци и одржавању прилагођених решења.”, Рекао је. „Нећете то нужно видети са местима која морају да изнајмљују или позајме туђе ствари. Ми контролирамо све, тако да можемо прилагодити све што је потребно. “

Датацентер са сертификованим бројем ЕНЕРГИ СТАР® у њујоршкој долини технике

Друга предност посједовања инфраструктуре је могућност да се побољшају по жељи, посебно када је ријеч о енергетској ефикасности. “Ако препродајете преко неког другог, не можете ставити соларне панеле на њихову зграду”, рекао је. „Можемо зато што поседујемо зграду.“

И то је управо оно што је компанија урадила. Постројење се сада напаја искључиво соларним плочама на крову и хидроелектраном Њујоршког слапа Нијагариним водама да би се добио стопостотни отисак обновљиве енергије..

ТурнКеи такође користи Вертив-ове хладне подлоге за задржавање у сваком одељку датацентра за прецизно хлађење на месту. Свака подстава садржи независне расхладне јединице које прате и прилагођавају перформансе у реалном времену како би се осигурале оптималне радне температуре и максимална енергетска ефикасност.

Зелени биро за бизнис, ЕНЕРГИ СТАР и логотипи Зелене Америке

Купци компаније ТурнКеи имају мир који долази помоћу употребе ресурса за одрживу инфраструктуру.

Адам је рекао да је ТурнКеи већ дуже време на самом врху зелених решења датацентра. ТурнКеи је чак служио и као бета локација за Емерсон Нетворк Повер (сада преименован као Вертив), када је компанија први пут лансирала махуне са хладним контејнером. “Били смо први у североистоку САД-а и даље смо један од њихових најбољих партнера”, рекао је.

Локација компаније у хладном Њујорку такође представља предност. Ако то временски услови допуштају, компанија ће увлачити хладан ваздух у заштитне махуне и прецизне системе хлађења да би одржали одговарајућу климу у датацентру.

Ова достигнућа су, између осталих одрживих најбољих пракси, заслужила ТурнКеи цертификат ЕПА 2018 ЕНЕРГИ СТАР за врхунске енергетске перформансе у свом водећем датацентру. ТурнКеи је други центар података са цертификатом ЕНЕРГИ СТАР у држави Нев Иорк и 39. у САД-у. Компанија је такође члан Греен Бусинесс Буреау-а и Зелене Америке.

Према Адаму, напори компаније за одрживост такође утичу на суштину. “Друга страна за долазак” зеленог “је долар”, рекао је. „У могућности смо да инвестирамо унапред у дугорочне уштеде.“

Фактор „Вов“: прелазак напријед и даље за купце

Купци компаније ТурнКеи могу очекивати подршку од 24 сата дневно од локалног тима веб стручњака који испоручују јавни облак, приватни облак, наменске сервере, резервне копије, услуге опоравка од катастрофе, интернетску меморију, веб хостинг, управљани хостинг и колокацију предузећа.

“Имамо читаво одељење које не ради ништа него да прати клијенте након што су имали проблем, троструко провери да ли су купци срећни и види да ли постоје неки други ресурси који су им потребни”, рекао је Адам. „Стално слушамо купца који покушава да то постигне из првог покушаја.“

Ако се икада нешто провуче кроз пукотине, тим из ТурнКеи-а је следећег дана и пита купца: „Има ли нечега више што вам треба?“

„Изненадили бисте се колико је људи фрустрирано технологијом и једноставно одустати“, рекао је Адам. „Ако се два дана касније пријавите код њих, понекад ће рећи:„ Чекај мало. Заправо, постоји један мали део који нисмо баш смислили, да ли бисте нам помогли да помогнете? “, Рекао је.

Банер гласи „Фокусирајте се на свој посао, а не на своју инфраструктуру“

Компетентно особље компаније проактивно прати мрежу како би гарантовало високе перформансе и поузданост.

Процес често резултира задовољним клијентима и позитивним критикама, што нам је Адам рекао просечно 4,5 од 5 звездица на хиљадама друштвених медија и повратних информација.

“Ми доследно слушамо и трудимо се да решимо проблеме како би се савршено решио из првог покушаја”, рекао је Адам. “А ако немамо, тамо смо. Увек их пратимо док не схватимо како треба. “

Стручно особље ТурнКеи-а такође проактивно служи клијенте надгледајући мрежу у сваком тренутку како би одржали највећи могући рад на нивоу предузећа. „Услуга за кориснике је фантастична“, рекао је Адам. „Када то упоредите са нашом поузданошћу, то доноси оно позитивно мишљење које видите на мрежи.“

Прошириви портфељ поузданих услуга за онлине пословање

Слушање купаца је такође кључно за интерни развојни процес компаније. У последњих 12 месеци, ТурнКеи је приметио све већи број упита за графичке процесорске јединице у простору податакацентра – углавном долазе од клијената који раде са крипто валутама.

„Видели смо стварне промене у нивоима дистрибуције електричне енергије потребне да бисте били у току са блоцкцхаин-ом и АИ-ом“, рекао је Адам. „Опет, зато што поседујемо нашу инфраструктуру, можемо је прилагодити по потреби у току – и то је оно што нам је помогло да напредујемо како се развијају очекивања купаца. У могућности смо да се врло брзо прилагодимо томе. “

ТурнКеи планира раширити своја крила на већем удјелу на тржишту надолазећом куповином новог центра података у Албанију. Компанија је тренутно у преговорима, али очекује да ће она бити покренута најраније до 2019. године.

„Следећи објекат ће бити између 75.000 и 100.000 квадратних метара, што је за нас велики скок и омогућиће нам да наставимо оно што данас радимо“, рекао је Адам. „Све је то захваљујући нашим купцима који настављају да нам верују и верују“, рекао је.

Када је у питању нови објекат, једно је сигурно: ТурнКеи ће га посједовати, контролирати и одржавати ради бољег служења клијентима.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map