Cloud Hosting és cPanel tárhely (2020): 4 különbség és legnépszerűbb házigazdák

A felhő és a cPanel tárolása két kiegészítő számítástechnikai összetevő összetett összehasonlítása. Alternatív megoldásként eltekintve, mindkét szolgáltatás jól alkalmazkodik a tárhelyigények széles skálájához, kezdve a költséghatékonyságtól az online jelenlét, weboldal vagy alkalmazás sikeres felépítéséig és méretezéséig..


A teljesítmény, a méretezhetőség és a használhatóság a tipikus jellemzők között, amelyeket figyelembe kell venni, amikor a technológiákat választják; az új webhelytulajdonosok nem akarnak valami túl bonyolult feladatot vállalni, míg a tapasztalt fejlesztők inkább a finom szemcsés ellenőrzést részesítik előnyben a környezetük felett.

Ez két egymást kiegészítő, de egymással ellentétes szolgáltatást eredményez: felhőtárhely és cPanel tárhely. Valószínűleg mindenhol látta ezeket a kifejezéseket, amikor a következő tárhelyszolgáltatóval vásárolt, de biztos benne, hogy ismeri a különbséget? Fedezzük fel a legfontosabb különbségeket, és emeljük ki az egyes kategóriákban kiemelkedő gazdagépeket. Nyugodtan kattintson az alábbi navigációs hivatkozásokra az ugráshoz.

Áttekintés: Mi a Cloud Hosting és a cPanel tárhely?

A webtárhely iparág két sarokköve, a felhőtárhely és a cPanel tárolása nagyban befolyásolja a webhelytulajdonos webtárhely-élményét és sikerét. A felhőtárhely több szerver csatlakoztatását és virtualizálását vonja maga után, hogy megosszák a tárolási és feldolgozási erőforrásokat, amely viszont rendkívüli megbízhatóságot, méretezhetőséget és teljesítményt nyújt. A számos kiszolgálóra gyakorlatilag korlátlan erőforrások felhasználásával az Ön webhelyének vagy alkalmazásának növekedését a felhőtárhely szolgáltatással csak az akadályozza, hogy a bonyolultabb infrastruktúrát tudja kezelni..

Másrészről, A cPanel tárhely a webes jelenlét kezelésére szolgáló kezelőpanelt jelenti, kezelni mindent, a fájloktól és mappáktól az adatbázisokig, az e-mail fiókokig és a domain nevekig. A web alapú felület kevésbé a hardver és a szerver konfigurációjáról szól, és inkább arról szól, hogy vizuális módon biztosítsa a szolgáltatások felügyeletét és beállítását anélkül, hogy a parancssort kellene használni. Mint ilyen, a cPanel tárhely technikailag magában foglalhat bármilyen hosting szolgáltatást, a megosztott és a dedikált szerverek között. Tekintettel a program felhasználóbarát jellegére, a cPanel tárhely a leggyakrabban a megosztott tárhelyhez társított kifejezés.

A legjobb felhő házigazdák

Így van – egy maroknyi gazdagéppel élvezheti a legjobban a felhő és a cPanel világát. Noha a felhőalapú számítástechnikát általában az Amazon Web Services, a Google Cloud Platform és a Microsoft Azure képviseli az iparág nagy hármasában, a hagyományos, többek között az alábbiakban felsorolt ​​házigazdák beugrottak a játékba. Noha a nagyobb felhő-szolgáltatók a konfigurálható szolgáltatások széles skálájáról ismertek, ők is hírhedtek azért, mert szörnyűek az ügyfélszolgálatban, és órás fizetésű számlázási rendszerekkel rendelkeznek, amelyek szinte lehetetlenné teszik a folyamatos havi költség kiszámítását..

A jó hírű, tradicionális internetes házigazdák, amelyek márkáikat megosztott, virtuális és dedikált szerverekre építették, elkezdték bevezetni a felhőhálózatok redundanciáját és stabilitását a VPS-tervükbe, összekeverve mindkét világ legjobbjait az üzleti tulajdonosok és a kevésbé tapasztalt fejlesztők számára, akiknek többre van szükségük számítási teljesítmény és méretezhetőség anélkül, hogy meg kellene tanulnia a méretezést, a rakomány kiegyenlítését, a konténereket és más árnyalt beállításokat. Vessen egy pillantást a három legjobban ajánlott felhő-tárhely-szolgáltatóra, amelyek enyhítik a bonyolultabb infrastruktúrára való áttérés fejfájásait:

Nézzen meg más felső felhőgazdagépeket »

A legjobb cPanel-házigazdák

Lehet, hogy valójában nem kell több számítási teljesítmény – csak több hasznos eszköz, amely segít megszervezni azt, amit elért. Néhány tárhely-szolgáltató különféle sikerre építi be saját védett kezelési eszközeit és vezérlőpultjait, ám a cPanel egy meglehetősen standard szolgáltatás, amelyet a legtöbb megosztott tárhelyterv tartalmaz. A Perl-ben írt cPanel 1996-ban jelenik meg a helyszínen, és kizárólag a Linux által konfigurált szerverekön működik, amelyek a weboldal operációs rendszereinek körülbelül 68% -át teszik ki. Fő versenytársa, Plesk, Linux és Windows környezetben is működik.

A cPanel segítségével a felhasználók grafikus felületet és automatizálási eszközöket kapnak, amelyek egyszerűsítik a weboldal működtetésével kapcsolatos különböző folyamatokat. Készíthet e-mail fiókokat, telepíthet SSL-tanúsítványokat, beállíthat aldomaineket, kezelheti az adatbázisokat, rendezhet fájlokat és mappákat, és nyomon tudja követni a webhely teljesítménymutatóit. A tárhelyszolgáltatók híres, egy kattintással történő népszerű szoftverprogramjai, beleértve a WordPress, a Drupal, a Joomla, a PrestaShop és a Magento, általában egy cPanel-kiegészítő szkriptkönyvtárból származnak. Íme néhány kedvenc cPanel-házigazda áttekintése:

Lásd a többi legnépszerűbb cPanel-házigazdát »

Melyik a legolcsóbb: cPanel tárhely

Tekintettel arra, hogy a cPanel szorosan kapcsolódik a megosztott tárhely világához, a vezérlőpultot általában megfizethetőséggel társítják. A világ legnagyobb szolgáltatóinak ezrei fordulnak a cPanelhez a szerverkezelés automatizálására és a technológia továbbadására az ügyfelek számára. A szoftvert úgy tervezték, hogy három felhasználói szinten működjön: szerver adminisztrátorok, viszonteladók és végfelhasználói webhelyek tulajdonosai. A tárhelyszolgáltatók a cPanel-et egy dedikált vagy virtualizált szerverre telepítik, majd felügyelhetik az erőforrások elosztását az ügyfelek számára.

A cPanel műszerfal képernyőképe

A rendkívül kedvező árú megosztott tárhely és a cPanel közötti kapcsolat fontos eszközt jelent a kezdők számára.

A program licencei megterhelhetik a kisebb tárhelyszolgáltatókat vagy a gazdag házon belüli műszaki erőforrásokkal rendelkezőket, ám a kiszolgáló teljesítményének optimalizálása és a megosztott tárhely-ügyfelek százainak vagy ezreinek egyetlen kiszolgálón történő csomagolása lehetővé teszi a cPanel megfizethető és felhasználóbarát eszközét a telepítéshez. amikor a költségvetés forog kockán.

Legolcsóbb cPanel Host

A megosztott tárhely egy zsúfolt piac, ahol házigazdák százai vándorolnak az ügyfelek számára. Valójában ezt a részt kezdjük azzal, hogy tiszteletes emlékeket adunk egy olyan cégnek, amelyet szeretünk, amely műszakilag nem használja a cPanel-t, de az iparág legolcsóbbjai közé tartozik. Az iPage havi 1,99 dollárral érkezik és a cPanel testreszabott verzióját használja, helyette vDecknek hívja. Mindkettőt a használhatóság szem előtt tartásával építettük, tehát nem számítunk arra, hogy a cPanel felhasználói vagy az újonc webhelyek tulajdonosai bármilyen problémát felvegyenek a különféle kezelőpanelekkel. Tudjon meg többet e vállalatok szolgáltatásairól az alábbi gombokra kattintva:

Nézze meg az iPage-t (1,99 USD / hó) »

Végül a cPanel használatával érkezik meg kedvenc és legolcsóbb házigazdánkhoz: InterServer. A költségtudatos webhelytulajdonosok havi 5 dollárnál kevesebb terveket találnak az iparágban, és a cPanel biztosítja a zökkenőmentes átmenetet a szolgáltatók között. Még ennél is jobb, ha az InterServer olcsó szolgáltatásai nem azt jelentik, hogy a minőség feláldozódik. A cég tartalmaz egy ingyenes webhely-készítőt, SSL tanúsítványt és e-mail címet csak egy részére Havonta 0,01 dollár árcédulát. Fedezze fel az InterServer megosztott tárhelyét az alábbi áttekintés áttekintésével:

További olcsó házigazdák megtekintése »

Legolcsóbb Cloud Host

A felhőalapú árazás rendkívül bonyolult lehet a számításhoz. Mivel a webhelytulajdonosok szinte azonnal hozzáadhatnak és eltávolíthatnak számítástechnikai erőforrásokat, sok nagy nyilvános felhő-szolgáltató (beleértve az AWS-t, az Azure-t és a Google Cloud-ot) órákra árazza szolgáltatásait a fillérekért. A hagyományos házigazdák azonban gyakran úgy döntenek, hogy hirdetik felhőterveiket, ahogy más szolgáltatásokat is, azáltal, hogy a méretezhetőséget több konfigurálható és állítható rétegre osztják..

A felhő-tárhely legalacsonyabb, legszélesebb körű szintjén valószínűleg az árak meglepően közel állnak a magas szintű megosztott tárhely-tervekhez. Az 5 – 8 dollár közötti havi költségek nem hallottak, és egyszerű módot kínálnak a megosztott tárhelyen kívüli frissítésre. Emiatt, A HostGator a legjobb választásunk. Az ügyfelek négyszeresére kapnak számítási erőforrásokat és kétszer olyan sebességet, mint alapvető szolgáltatásaik, mindezt nagyon ésszerű áron. Nézze meg az alábbi áttekintést:

Lásd más olcsó felhőgazdagépeket »

Amely a leggyorsabb: Cloud Hosting

Ha már több szerver táplálja a webhelyet vagy az alkalmazást, az extra gépek felhőalapú tárhelyének köszönhetően a webhely vagy az alkalmazás további lendületet ad a teljesítményének. Ha ezt az első lépést megteszi a megosztott tárhelyen kívül, akkor felszabadítja a kifejezetten a sebességre alapozott frissített hardvert. Ráadásul a környezet apró konfigurálásának és testreszabásának a képessége lehetővé teszi a webhelyek tulajdonosai és fejlesztői számára, hogy még drágább milliszekundumot kiszorítsanak. Például, ha átvált a szokásos Apache webszerverről olyan opcióra, mint az NGINX vagy LiteSpeed, megduplázhatja a teljesítményét.

Adatközpont képe

Nem, a felhőtárolásnak nincs semmi köze a légkörhez. Csak méretezhető, redundáns, erőteljes feldolgozás.

Másrészről a megosztott tárhelyű ügyfelek teljes mértékben a saját host szolgáltatójuk kegyelme alatt állnak. Szerverhozzáférés vagy adminisztratív jogok nélkül a megosztott webtárhely-sebesség bárhol ingadozástól szánalmasig ingadozhat. Ezeknek az ügyfeleknek csak egy szerverre van szükségük, amelyre támaszkodhatnak, és ez a szerver több száz vagy több ezer más ügyféllel oszlik meg. A szigorúan profitorientált gazdagép eladhatja a hardvert, maximalizálva a processzorokat és megbotlva mindenkit. A listán szereplő hostok azonban felelősségteljesen osztják el a szerver erőforrásait, és a legjobb oldalletöltési időket mutatják körül.

Leggyorsabb Cloud Host

A legfrissebb felmérések szerint az internethasználók körülbelül fele arra számít, hogy egy webhely két vagy rövidebb másodperc alatt betöltődik, és elhagyja a webhelyet, ha három másodpercnél tovább tart. A sebesség az egyik olyan tényező, amely a legkritikusabb az online üzleti vállalkozás sikere szempontjából, mivel a fogyasztók nagyjából 80% -a azt állította, hogy nem térne vissza az e-kereskedelmi áruházba, ha teljesítményproblémákkal szembesülnének. Mivel a legnagyobb sebességre és megbízhatóságra van szükség, a felhő-tárhely általában a legjobb megoldás az üzleti szempontból kritikus webhelyek számára.

A gyors sóvárgású webgazda egyik legnagyobb mutatója a szilárdtest-meghajtók beépítése a hardverbe. Az optimalizált tárolóeszközök akár 20-szor gyorsabban tudják feldolgozni és továbbítani az adatokat, mint a hagyományos merevlemez-meghajtók. Mint olyan, Az InMotion Hosting az SSD-k egyik kedvence. A szolgáltató, amely beépíti az SSD-ket a host csomagjainak minden szintjére, felhőalapú redundanciát vezetett be a VPS opcióinak hálózatába. Használja ki a felhőalapú számítástechnika előnyeit, valamint a CentOS és az NGINX fejlett konfigurációit az InMotion regisztrációval. Bónusz: a cég ingyenesen tartalmazza a cPanelt a kezelt felhő VPS terveivel. Olvassa tovább az alábbiakban:

Nézzen meg más SSD felhőgazdagépeket »

Leggyorsabb cPanel Host

Csak azért, mert a felhőalapú hosting a teljesítmény konzisztencia szempontjából meghaladja a megosztott tárhelyet, még nem jelenti azt, hogy a megosztott szerver sebessége nem vonzhatja magát. Az A2 Hosting kiemelkedő teljesítményt nyújt azáltal, hogy javítja a szervereit ingyenes SSD-kkel és egy Turbo szerver konfigurációval, amely akár 20-szor gyorsabb oldalbetöltést kínál. Azáltal, hogy több felhasználót és kiszolgálónként kevesebb felhasználót allokál, az A2 Hosting Turbo szerverei javított Apache alternatívát és több gyorsítótárazási megoldást kínálnak.

A cég fejlesztőbarát tárhely-tervei operációs rendszerek széles választékát, programozási nyelveket és meglepő adminisztrációs hozzáférést kínálnak webhelyének vagy alkalmazásának további finomításához. Az ügyfelek dönthetnek úgy is, hogy megduplázzák a CPU-magok számát, és további gigabájt RAM-ot adnak hozzá a cég Performance Plus frissítésének hozzáadásával. A Cloudflare CDN integrációjával, a HTTP / 2 és az Edge Side Incuits szolgáltatással, amely elérhető a megosztott tárhely-tervekben, nézd meg az A2 Hosting megosztott tárhely-terveinek alábbi áttekintését:

Tekintse meg a többi top SSD-gazdagépet a cPanel segítségével »

Melyik méretezhetőbb: Cloud Hosting

Az egyik modernabb tárhely-konfiguráció a felhő-tárhely olyan kifejezés, amely óriási mennyiségű zümmögést generál az interneten. A hálózati alapú számítástechnika az 1960-as évekre nyúlik vissza, de sokan úgy vélik, hogy a felhő-számítás modern kontextusa 2006-ban kezdődött, amikor a Google akkori vezérigazgatója konferencián mutatta be a kifejezést. A közelmúltban a Forrester piackutató cég becslése szerint a nyilvános felhőalapú számítástechnikai ipar 2020-ban eléri a 236 milliárd dollárt, de elemzőinek át kellett dolgozniuk a szervezet előrejelzéseit, hogy tükrözze a vártnál gyorsabb növekedést, amely jelenleg zajlik..

A csatlakoztatott szerverek képe

Számos szerver összekapcsolásával a felhőtárhely-ügyfelek óriási mértékben skálázható és teljesítő szervereket élvezhetnek.

A gyors növekedés reprezentatív a maga felhő-tárhelyében tapasztalható beállíthatóságra. Tegyük fel, hogy webhelye vagy alkalmazása szerepel egy nagyobb webhelyen vagy hírforráson. Hirtelen több ezer látogató vonzza az Ön márkáját – mit fog tenni az Ön hosting infrastruktúrája? Ha megosztott szerveren van, akkor a rendelkezésre álló erőforrások maximálisan kihasználódnak, és a webhely vagy az alkalmazás összeomlik. A házigazda felkéri Önt, hogy frissítsen egy drágább tervre, vagy akár kiszabadíthatja a szolgáltatási feltételek megsértése miatt. Mivel a felhőalapú hosting olyan sok szervert igényel, a webhely vagy az alkalmazás tulajdonosa ebben a példában egyszerűen több memóriát, gyorsabb tárolóhelyet vagy erősebb processzort képes elfoglalni, hogy megfeleljen a megnövekedett igényeknek és online maradjon.

A legtöbb skálázható Cloud Host

Mivel a skálázhatóság az egyik legfontosabb előnye a felhőtárhelynek, e kategória mezője zsúfolt. A számítási teljesítmény kiigazításának és kezelésének képessége kulcsfontosságú azon vállalkozások számára, amelyeknek gyorsan és zökkenőmentesen kell alkalmazkodniuk a piaci tendenciákhoz, a fogyasztói igényekhez, valamint a forgalmi csúcsokhoz és völgyekhöz. Az automatizálás és a használhatóság uralkodik a feldolgozási erőforrások érzékeny allokációjának lehetővé tételekor.

A HostGator figyelemre méltó méretezhetőséget kínál mind a felhő, mind a VPS tervében. A cég hat rétegű redundáns VPS-tárhelyet és felhő-tárhely-szolgáltatást kínál, kezdve egy tágas, 120 GB-os lemezterületen egy virtuális magánszerver számára. A tárolás és a sávszélesség nem mérhető a HostGator felhőtárhelyével, amely a gyorsítótárazás integrálását, az adatok tükrözését és – ami még jobb – egy cPanel licencet tartalmaz az intuitív erőforrás-kezelés és funkcionalitás érdekében. Tudjon meg többet a HostGatorról a felülvizsgálatunkban:

Nézzen meg más felső felhőgazdagépeket »

A legtöbb skálázható cPanel-host

A méretezhetőséget nehéz megosztani a megosztott tárhely szintjén. A rendelkezésre álló szerver erőforrások mennyiségének az egyetlen igaz módja a terv frissítése és leminősítése, amely nem lesz majdnem olyan zökkenőmentes és pillanatnyi, mint a felhőtárhelynél. Plusz, bár a legtöbb vendéglátó több mint örömmel fog több pénzt elvenni, amikor méretarányosítani szeretné, valószínűleg nehezebb a visszavonást csökkenteni, hacsak nem fizet külön-külön egy hónapról hónapra szóló tervet..

A megosztott tárhelyszolgáltatók szintén hírhedtek a „korlátlan források” marketing trükk használatáért. Igen, a gazdagoknak, amelyek korlátlan tárolást, sávszélességet és memóriát ígérnek, általában több mint elegendő számítási teljesítményük van ahhoz, hogy körülkerüljenek, de minden bizonnyal előfordul, hogy túlmutat a megosztott tárhelynél..

Ennek ellenére egyes szolgáltatók sokkal több kiszolgálóhelyet biztosítanak Önnek, mint mások. Kedvenc módunk a Bluehost, amely új ügyfeleket indít el legalább 50 GB SSD tárhellyel – és ez a legalacsonyabb szintű tervhez tartozik. A két frissített csomag eltávolítja a korlátozásokat a webhelyek, domainek és e-mail fiókok számára, miközben nem követi nyomon az ügyfelek tárhelyét és a sávszélességet. A Bluehost szerint a felhasználók 99,95% -a több mint elegendő forrást élvez; Nézze meg őket az alábbiakban található teljes áttekintésünkre kattintva:

Lásd a többi legnépszerűbb cPanel-házigazdát »

Melyik van jobban menedzselt támogatással: Ez döntetlen

A kezelt tárhely kissé bosszantó címke lehet, amelyet sok házigazda alkalmaz a szolgáltatások széles skálájára. A spektrum egyik végén fehér kesztyűs szolgáltatás szolgál, amely a dedikált szerverek, a felhőtárhely és a VPS prémium szolgáltatásaira szolgál. Mivel a tárhely-megoldások egyre bonyolultabbá válnak, a kezelt szolgáltatások a fárasztó, időigényes kiszolgáló-karbantartási és adminisztrációs feladatok – például az operációs rendszer frissítései, a biztonsági javítások és a figyelés – gondozását célozzák meg..

Másrészt a megosztott tárhely alapvetően menedzselt támogatással jár. Lehet, hogy nem látja menedzselt szolgáltatásoknak, de hasonló gyakorlati támogatást és erőfeszítés nélküli kiszolgálói műveleteket fog tapasztalni. A cPanel tárhely szolgáltatói felügyelik a több száz vagy ezer ügyfelet támogató fizikai szervert.

Legjobban menedzselt Cloud Host

A felhő-tárhely által kezelt szolgáltatások testreszabhatóbbak, fejlettebbek és drágábbak. Mivel felhő-tárhely-szolgáltatót vásárol, ügyeljen arra, hogy olvassa el a benne szereplő szolgáltatások és támogatások kitűnő nyomtatását. A három nagy felhő házigazdái általában külön díjat számolnak fel a támogatásért, vagy támaszkodnak a lassú e-mail jegyrendszerre. Szinte lehetetlen kapcsolatba lépni olyan személlyel, aki időt vesz igénybe, hogy javaslatokat tegyen vagy intézkedéseket hozzon az Ön webhelyére vagy az alkalmazás igényeire.

Ha tiszta rugalmasságot szeretne a házon belüli infrastruktúrával és a kezelt szolgáltatásokkal, A folyékony web az út. A Michigan-alapú gazdagép a felhő-tárhely több verzióját kínálja, különös tekintettel a felhő-alapú VPS-re, dedikált szerverekre, a WordPressre és a WooCommerce-ra. Ha Ön inkább kezdő, a Liquid Web Cloud Sites szolgáltatásához nulla szerver-beállítási és -kezelési ismeret szükséges. Tudjon meg többet szolgáltatásaikról az áttekintésünkben:

Nézzen meg más felső felhőgazdagépeket »

Legjobban menedzselt cPanel Host

Mivel a kezelt szolgáltatásokat a legtöbb cPanel-tárhely-tervbe beépítették, a szolgáltatók közötti döntés azt jelenti, hogy olyan apró differenciátort kell keresni, amely jelentős hatással lehet a tárhely boldogságára. És ezek a webhelyek között teljesen különbözhetnek. Szinte minden házigazda 24 órás támogatást kínál – de meddig kell várnia, mielőtt ténylegesen kommunikál valakivel? Vagy szükség van-e az optimális sebességre konfigurált szerver erőforrásokra? Mi lenne a WordPress optimalizálásával??

Az egészséges cPanel-tárhely-környezetek működtetésével és fenntartásával a szolgáltatók ugyanazokat a kérdéseket fedik le, mint a kezelt felhőszolgáltatások. A biztonság, az infrastruktúra frissítései és a figyelés mind az egészséges házigazda jelei. A SiteGround egy lépéssel tovább támogatja egy saját házon belüli jegyrendszer kifejlesztésével, amelynek átlagos válaszideje 10 perc. A telepítési idő néhány percre és három kattintásra történő csökkentése mellett a SiteGround elősegíti a fájlok átvitelét és a harmadik féltől származó szoftverekkel, például a tartalomkezelő rendszerekkel és más népszerű szkriptekkel kapcsolatos problémák elhárítását. Olvassa el a SiteGround áttekintését, hogy többet megtudjon a cPanel tárhelyéről:

Lásd a többi legnépszerűbb cPanel-házigazdát »

Tehát ki nyeri a Cloud Hosting és a cPanel tárhelyet? Tiéd a választás

Amint az a szakaszokon keresztül látta, a felhőtárhely és a cPanel tárhely adott host tulajdonságokra, például a sebességre, a méretezhetőségre és a megfizethetőségre vonatkoznak. De az, hogy az infrastruktúra-konfiguráció a legjobban működik-e, teljes mértékben az Ön webhelyére vagy alkalmazására vonatkozó követelményektől függ. A költségek minden bizonnyal fontos tényezőt jelentenek, de a felhő tárhelyén nagyszerű ajánlatok találhatók, amelyek a havi díjakat összehangolják azzal, amit a cPanel tárhelyén találhat..

Ha még nem hajlandó elkezdeni felhő-tárhelyet az AWS-ből, az Azure-ból vagy a Google Cloud-ból, lehetőségei meglehetősen változatosak. Egyes házigazdák egy teljesen különálló felhőtárhely-infrastruktúrát kínálhatnak, míg mások a redundációt és a stabilitást virtuális magánszerver-platformjukba helyezik. Mások akár megosztott tárhelyet is futtathatnak egy felhőhálózaton keresztül. Egyes felhőtermékek tartalmazzák a cPanel-t, de természetesen nem mindegyik. Ügyeljen arra, hogy ésszerűen várakozzon az Ön webhelyén vagy alkalmazásában található erőforrásokra és követelményekre, valamint a kutatásra!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map