15 Regjistruesit më të mirë të Domenit (2020): Shqyrtime sipas Pricemimit, Email dhe Hosting

Duke pasur parasysh netët e vona, stresin, eksitimin dhe gëzimin, një sipërmarrje e re në internet do t’ju sjellë, regjistrimi i një emri domaini me një nga regjistruesit më të mirë të fushës përreth mund të ndjehen jashtëzakonisht të ngjashëm me emërimin e fëmijës tuaj të parë. Ju dëshironi që monikeri të jetë unik dhe interesant, por aspirues, intuitiv dhe përfaqësues i asaj që fëmija juaj – uh, faqja e internetit – do të përpiqet të mbështesë pjesën tjetër të jetës së tij / saj..


Sidoqoftë, ndryshe nga emërtimi i djalit ose vajzës, marrja e një emri domaini për të strehuar markën tuaj në internet vjen me një kosto. Do të duhet të buxhetoni për tarifat e regjistrimit, rinovimet vjetore dhe azhurnimet opsionale për intimitet dhe siguri të përmirësuar. Regjistruesit e emrave të domain-ve tarifojnë tarifa të ndryshme për këto shërbime – por shpesh sundojnë fusha me planet e hostimit të ueb dhe email. Ne pëllumb në pellgun e thellë të ofruesve dhe renditëm marrëveshjet tona të preferuara nga kompanitë më të besueshme.

Kush është regjistri më i mirë i emrave të domain-ve?

Për ata që thjesht duan të shkurtojnë në ndjekje, kjo është një pyetje mjaft e thjeshtë për t’u përgjigjur. Me më shumë se 18 milion klientë dhe 77 milion fusha nën menaxhim, GoDaddy është lideri i qartë botëror kur bëhet fjalë për emrat e domain.

Përveç çmimeve të papërballueshme, GoDaddy ofron një portofol të plotë të mjeteve të domain: kërkimi i pjesës më të madhe të domain, shërbime brokerimi, transferime, privatësi, vlerësime vlerash, ankande, dhe programe më të drejtuara drejt investitorëve. GoDaddy u mundëson klientëve të zgjedhin nga afro 400 fusha të nivelit të lartë dhe të forcojnë identitetin e markës të drejtuar nga domeni me shërbime të forta pritëse dhe emaili. Shikoni shqyrtimin tonë të GoDaddy për më shumë informacion:

Shihni host-e të tjerë kryesorë të fushave »

Regjistrimet më të mira falas të domenit me mbajtjen në internet

Sigurisht, një etiketë me emrin e ri të ndritshëm është një hap i parë i shkëlqyeshëm për markën tuaj në internet. Por, shanset janë, nëse keni nevojë për një emër të ri domain, ju ndoshta do të keni nevojë për shërbimet e pritjes që ju mundësojnë të krijoni dhe të ngarkoni një faqe në internet për vizitorët tuaj për të parë. Imagjinoni emrin e domain-it si një pjesë të zbrazët të blerë së fundmi – e sigurt, ka një adresë për të dërguar njerëz tek, por çfarë do të shohin kur të arrijnë atje? Web hosting përfaqëson kontraktorët, peizazhet, ekuipazhet e ndërtimit dhe kompanitë e shërbimeve që ju ndihmojnë të ndërtoni një shtëpi të ngrohtë dhe mikpritës të një faqe në internet.

Për fat të mirë, shumica e ofruesve të mbajtjes së faqes në internet do t’u japin klientëve të rinj vitin e parë të një regjistrimi të domain falas me një angazhim vjetor për të strehuar faqen tuaj në serverat e tyre. Rrëmbyesi është aq i zakonshëm në të gjithë industrinë sa që pronarët e faqeve të kalitur rregullisht harrojnë se po marrin diçka falas. Sidoqoftë, jini të vetëdijshëm që nëse vendosni të anulloni planin tuaj të strehimit përpara se të mbarojë viti i parë, pagesa e regjistrimit të domain do të dalë nga rimbursimi juaj, pasi do të merrni për të mbajtur emrin e domain.

Shikoni kombinimet tona të preferuara dhe më të përballueshme të hosteve dhe të domain-ve më poshtë, duke përfshirë një përmendje të veçantë për DreamHost, e cila e ëmbëlson marrëveshjen duke përfshirë shërbimet e intimitetit të domain falas.

Shihni host-e të tjerë kryesorë të fushave »

Nëse pritja e lirë dhe një emër i domain falas nuk janë të mjaftueshme, si për mbrojtjen e privatësisë falas? Baza e të dhënave e regjistrimit të domain WHOIS është e pranueshme për publikun, që do të thotë që emri juaj dhe informacioni i kontaktit janë të disponueshme për spammers, tregtarët dhe hajdutët e identitetit. Shumë regjistrues ofrojnë të zëvendësojnë emrin tuaj, adresën, emailin dhe numrin e telefonit me informacionin e përfaqësuesit, shpesh për një tarifë – DreamHost, megjithatë, përfshin këtë mbrojtje falas për jetën e llogarisë tuaj..

Regjistruesit më të mirë të Emrave të Domainit me Shërbime Email

A e dini se emrat e domain nuk janë vetëm për faqet e internetit? Ndërsa të gjithë janë mjaft të kënaqur me adresat e kudogjendura të Gmail, Hotmail, ose Yahoo, markat që kërkojnë të bëjnë shenjën e tyre mund të rritin profesionalizmin e tyre duke miratuar një adresë emaili të personalizuar që nxit njohjen e emrit të ri të domain ([email protected]).

Shumica e ofruesve të web hosting përfshijnë një formë themelore të shërbimeve të postës elektronike me planet e tyre, por ato mund të priren të jenë disi të ujitur poshtë për sa i përket funksionalitetit, veçorive dhe sigurisë. Ne zakonisht preferojmë integrimin me G Suite ose Microsoft Office 365, i cili nënkupton pak më shumë investime, por ushtritë e listuara më poshtë bëjnë një punë të shkëlqyeshme të ofrimit të shërbimeve të postës elektronike që plotësojnë nevojat sfiduese të markave në rritje.

Kur bëni blerje për trifektikën e një emri domaini, shërbimet në internet dhe shërbimet e postës elektronike, vini re planet që ofrojnë kuti postare dhe pako të pakufizuara, filtra spam, autoresponderë, përcjellje dhe opsione të postës elektronike. Ne kemi rishikuar tre hostet kryesorë të postës elektronike këtu:

Shihni hostet e tjerë kryesorë të postave elektronike “

Regjistruesit më të mirë të Emrave të Domainëve sipas Pricemimit

Me gati 2 miliardë faqe në internet përmes internetit, nuk ka asnjë mungesë të regjistrimeve të emrave të domain për të mbikëqyrur. Ju tashmë mund të jeni të vendosur me një ofrues të një web hosting që e doni, por mbase njëra prej këtyre kompanive mund t’ju tërheq tërheq. Në vend që të ndërmerrni një transferim masiv të faqes, si për regjistrimin e një emri domaini la la carte?

Ndërtimi i një stabël të fortë të emrave të domain është veçanërisht i dobishëm për bizneset që duhet të mbrojnë reputacionin e tyre duke mbledhur emra të ngjashëm domain, siç janë fushat e nivelit të lartë .NET ose .ORG, apo edhe duke mbuluar bazat tuaja kur një vizitor gabon emrin e domain-it tuaj. Atëherë, ju mund të keni fushat dytësore të ridrejtohen në sitin tuaj parësor për të kapur të gjithë trafikun dhe shikimet e mundshme.

Kur blini emra domenesh shtesë, provoni mbështetjen e klientit, veçoritë e privatësisë dhe ndërfaqet e përdoruesve të këtyre regjistruesve përpara se të angazhoheni në një plan afatgjatë. Ne renditëm regjistruesit tanë të preferuar me koston e vitit të parë të një domeni të rregullt. COM dhe përfshijmë kostot për rinovime dhe mbrojtje të intimitetit.

9. InterServer – 1.99 $

Kampionët e përballueshmërisë së pritjes në internet, InterServer kërkon vetëm klientë të rinj për të filluar një qindarkë. Kompania, e themeluar nga miq të shkollës së mesme më shumë se 20 vjet më parë, operon me kontrata nga muaji në muaj që nuk i bllokojnë klientët në përvoja të gjata ose të pakënaqura të pritjes. Për shkak se kompania zotëron dhe operon databazën e saj, InterServer krenohet me shumë përvojë të teknologjisë në vend për t’ju ndihmuar të zgjidhni çdo çështje që mund të lindë.

Fotografia e faqes së regjistrimit të domenit InterServer

Me çmime fleksibile dhe të përballueshme për pritjen e teknologjisë së lartë, InterServer është një opsion i shkëlqyeshëm për pronarët e faqeve të ndërgjegjshëm për kostot.

InterServer udhëheq rrugën në shumë nga kritikat tona të hostimit, duke pasur parasysh se si kompania godet ekuilibrin e përsosur midis çmimeve të ulëta dhe vlerës së lartë. Marrëveshjet shtrihen përtej shërbimit bazë të regjistrimit dhe regjistrimit të domain, si dhe – çmimet e kompanisë për rinovime dhe shërbime të intimitetit të domain janë ndër më të ultat në listën tonë.

ripërtëritja: 11,00 dollarë në vit

Privatësia e domenit: 5,00 dollarë në vit

10. GoDaddy – 2,99 $

Kjo tabelë tregon se sa dominon marka GoDaddy kur bëhet fjalë për regjistrimet e emrave të domain. Kompania ishte një nga regjistruesit e parë që hyri në treg në fund të viteve 1990 kur Network Solutions liroi mbytjen e saj, dhe GoDaddy nuk është shikuar prapa – duke ndërtuar një rrjedhë kryesore pas pas reklamave Super Bowl dhe miratimeve të famshëm.

Pamja e regjistrimeve të domenit GoDaddy

Shpesh hosti i parë i të gjithëve, GoDaddy udhëheq botën në regjistrimet e domain me një proces të lehtë ndërhyrje.

Pritësi i plotë i shërbimit ka mjaft shërbime të mbajtjes së faqeve në internet për të çiftuar me domenin tuaj, nga një krijues faqesh miqësor fillestar deri tek hostimi i menaxhuar me gradë profesionale të WordPress, i krijuar për zhvilluesit dhe agjensitë. Përveç zgjidhjeve të sigurisë në internet, marketingut dhe produktivitetit, portofoli i shërbimeve të gjerë të GoDaddy në mënyrë të ngjashme apelon si për regjistruesit për herë të parë ashtu edhe me domain-et me përvojë. Për më shumë informacion, klikoni në rishikimin tonë të kompanisë më poshtë:

Regjistrohu një domen me GoDaddy »

ripërtëritja: 14,99 dollarë në vit

Privatësia e domenit: 9,99 dollarë në vit

11. Namecheap – 8,88 dollarë

Rregullisht duke marrë notat kryesore nga klientët, Namecheap merr një qasje të personalizuar për të thjeshtuar regjistrimin, pritjen dhe menaxhimin e emrave të domain. Kompania, e cila filloi fillimin e saj në 2000, administron më shumë se 10 milion emra domenesh dhe u jep klientëve mbrojtje falas WhoisGuard që mban informacionin personal jashtë bazave të të dhënave të regjistrimit të domain-it të ICANN. Privatësia i është shtuar karrocës së një klienti për blerje të fushës së pranueshme, aktivizohet si parazgjedhje dhe rinovohet automatikisht – do të thotë që nuk do të duhet të ngresh gishtin për të shijuar mbrojtjen e shtuar.

Pamja e regjistrimeve të domenit Namecheap

Namecheap ka ndërtuar një pasion të pasionuar në mesin e klientëve duke theksuar mbështetjen miqësore dhe shërbimet e thjeshta.

Përveç niveleve të shumta të shërbimeve DNS dhe një tregu për domenet premium, Namecheap ofron certifikata Comodo PositiveSSL për 1.99 dollarë për vitin e parë. Për shkak të theksit të Namecheap në përdorshmërisë dhe përballueshmërisë, kompania vazhdon të fitojë vrull dhe kënaqësi të klientit në një industri shumë konkurruese.

ripërtëritja: 12,98 dollarë në vit

Privatësia e domenit: Përfshirë FALAS

12. Emri.com – 8,99 $

Një regjistrues jashtëzakonisht argëtues dhe personal i domenit, Name.com është i thjeshtë dhe i thjeshtë kur bëhet fjalë për regjistrimet e domain, transferimet dhe shtimin e shërbimeve shtesë si mbajtja në internet, posta elektronike, ose G Suite. Regjistruesi i akredituar me bazë në Denver informon rregullisht vizitorët për kodet promovuese aktive dhe zbritjet, duke siguruar që klientët e rinj marrin marrëveshjen më të mirë në dispozicion.

Pamja e regjistrimeve të domenit Name.com

Name.com krenohet me më shumë se 15 vjet në industrinë e domenit dhe ka partneritet me regjistrues të tjerë të mëdhenj.

Me secilën blerje domain, Name.com përfshin URL falas dhe përcjellje, si dhe verifikim me dy hapa, dhe menaxhimin e DNS. Një partneritet i zoti me BL.INK u mundëson pronarëve të faqeve të krijojnë URL të kondensuar të markave të ngjashme me ato të krijuara nga Bitly. Duke përdorur fjalë në vend të koleksioneve të shkronjave dhe numrave të rastit, lidhjet tuaja janë shumë më të klikueshme dhe tërheqëse për audiencën tuaj.

ripërtëritja: 12,99 dollarë në vit

Privatësia e domenit: 4,99 dollarë në vit

13. Domain.com – 9,99 $

Mbështetur nga fuqia e një prej markave më me ndikim në botë për mbajtjen e faqes në internet, Domain.com është pjesë e familjes së durimit International Group. Ndërsa kompanitë motra si Bluehost dhe HostGator përqendrohen në shërbimet e mbajtjes së faqes në internet, Domain.com ka ndihmuar klientët të rezervojnë emrin e tyre të domain për gati dy dekada.

Pamja e regjistrimeve të domenit Domain.com

Shërbimet falas të Domain.com përfshijnë dërgimin e URL-së dhe postës elektronike, flokët e transferimit dhe menaxhimin e DNS.

Klientët e Domain.com mund të zgjedhin nga të gjitha TLD-të e njohura, si dhe më shumë se dy duzina TLD të kodit të vendit. Registrationdo regjistrim vjen me një certifikatë falas SSL nga Encrypt i Let-it, përcjellja automatike e postës elektronike, menaxhimi i DNS dhe mbrojtja nga transferimet e paautorizuara. Kompania gjithashtu siguron qasje të lehtë në hartimin profesional të internetit, shpërndarjen e përbashkët dhe VPS, dhe softuerin e produktivitetit nga Office 365 dhe G Suite.

ripërtëritja: 9,99 dollarë në vit

Privatësia e domenit: 8,99 dollarë në vit

14. Google – 12,00 dollarë

Google është regjistruesi më i ri në listën tonë – por edhe më i njohshmi. Magnati i motorit të kërkimit filloi të ofrojë shërbime të regjistrimit të domain në janar 2015 dhe disi mbetet akoma në fazën e testimit beta. Ashtu siç do të prisni, Google sjell të njëjtën thjeshtësi dhe familjaritet në domene sikurse bën me portofolin e tij të plotë të ndërveprimit dhe produktivitetit në internet. Regjistrimet e reja vijnë me privatësi falas, e cila po shndërrohet shpejt në opsionin tonë të preferuar që duhet të ketë.

Pamja e regjistrimeve të domenit Google

Ndërsa shumica e regjistruesve tanë të preferuar kanë qenë rreth dekada, Google filloi të ofrojë fusha në 2015.

Google lejon që pronarët e domain të rinj shpejt të bashkojnë emrin e tyre të ri me krijuesit e faqeve të internetit si Blogger, Shopify, Squarespace, Weebly dhe Wix, si dhe kombinimin gjithnjë e më të njohur të WordPress dhe Bluehost. Mbështetja është në dispozicion përmes bisedës, telefonit dhe postës elektronike – por vetëm nga ora 6 e mëngjesit deri në ora 9 pasnesër. PST gjatë ditëve të javës. Sidoqoftë, integrimi i thjeshtë i domenit tuaj të Google me shërbimet e shtuara G Suite dhe postë elektronike me porosi është më shumë sesa ia vlen bezdi.

ripërtëritja: 12,00 dollarë në vit

Privatësia e domenit: Përfshirë FALAS

15. Enom – 13.95 dollarë

Një legjendë në industrinë e shitësit të domain, eNom ka qenë rreth e rrotull që nga viti 1997 dhe konsiderohet kryesisht regjistri i dytë më i madh në botë i emrave të domain – veçanërisht pasi u fitua nga regjistruesi Candian Tucows. Enom menaxhon më shumë se 15 milion emra domain për afro 40,000 shitës. Kompania ofron regjistrimin dhe veçoritë tradicionale të sigurisë që ju keni pritur për emrat e domainit të biznesit personal ose të vogël, por portofoli i Enom rritet për të mbuluar nevojat e ndërmarrjeve të ndërmarrjeve dhe investitorëve të domain.

Pamja e regjistrimeve të domenit Enom

Enom u ofron klientëve gamën më të gjerë të mjeteve për emrin e domain, duke shërbyer si bizneset e vogla ashtu edhe organizatat e ndërmarrjeve.

Ndarja e shitësit të Enom u mundëson njerëzve të ndërmarrjeve të fitojnë para duke shitur fusha dhe mjete për postë elektronike, siguri dhe intimitet. Shitësit e shitësit mund të vendosin marzhet e tyre dhe të fillojnë me një dyqan online plug-and-play online, portal me etiketa të bardha, panel kontrolli, program shoqërie ose duke përdorur API-në e kompanisë.

ripërtëritja: 13.95 dollarë në vit

Privatësia e domenit: 8,00 dollarë në vit

Isfarë është një regjistrues domaini dhe çfarë duhet të kërkoni?

Tani për një kontekst më shumë për ata prej jush që janë të ri në skenë dhe keni nevojë për pak më shumë informacion. Duke filluar me bazat, emrat e domain janë mënyra më miqësore për përdoruesit që njerëzit të tregojnë kompjuterët se ku të gjejnë një faqe të veçantë. Regjistruesit janë kompani që ju mundësojnë të blini dhe pronësinë e aksioneve të emrave të veçantë të domenit.

Pjesa më e madhe e regjistruesve të emrave të domain (dhe të vetmit me të cilët duhet të bëni biznes) janë të akredituar nga ICANN, Korporata e Internetit për Emrat dhe Numrat e caktuar. Organizata jofitimprurëse mbikëqyr bazën e të dhënave të emrave të domain dhe adresave IP për të siguruar që interneti mbetet i qëndrueshëm dhe i sigurt. Regjistruesit e akredituar do të regjistrojnë pronësinë e emrit tuaj të domain në këto baza të të dhënave në emrin tuaj.

Vërtet, nuk ka një dallim të madh midis mijëra regjistruesve – por detajet mund të bëjnë ndryshimin. Për shembull, jo të gjithë regjistruesit lejohen të shesin të gjitha shtesat e domain, të njohura ndryshe si fusha të nivelit të lartë (mendoni. COM, .ORG, dhe madje. NINJA). Mimet mund të ndryshojnë disi, siç mund të jenë politikat e skadimit, rinovimet dhe shërbimet e shtesave. Sigurohuni që të bëni hulumtimin tuaj kur bëni blerje për një emër domaini për të ditur saktësisht se çfarë po merrni.

Si të zgjidhni shërbimin më të mirë të regjistrimit të domain

Blerja përreth regjistrit të domain më të besueshëm dhe të përballueshëm është shumë si gjetja e një ofruesi të ri të mbajtjes në internet – ka shumë hulumtime për të bërë, printime të bukura për të lexuar dhe zhargon për të mësuar. Dhe ndërsa mund të jeni sa më të arsimuar në lidhje me opsionet tuaja, marrja e një zhytje mund të jetë akoma pak e frikshme. Pasi të keni zbuluar një emër, këtu janë disa nga faktorët që e bëjnë të shkëlqyeshëm një regjistrues të mirë:

 • Politikat e regjistrimit dhe skadimit: Ne na pëlqen të jemi në gjendje të rezervojmë një emër domain për shumë vite në të njëjtën kohë, por ndoshta hosti juaj ju lejon të shkoni vetëm një vit në një kohë. Kjo është krejtësisht e mirë, thjesht sigurohuni që të mund të vendosni një rinovim automatik, në mënyrë që të mos lejoni që rastësisht të përfundojë regjistrimi juaj. Disa regjistrues ofrojnë një periudhë mospagimi nëse një domain skadon i cili ju mundëson të merrni përsëri domainin tuaj përpara se të godasë tregun e përgjithshëm.
 • Shërbimet e transferimit të domenit: Uebfaqja dhe emri i domain-it tuaj mund të priten me dy kompani të ndryshme (në fakt, shumë rekomandojnë të bëjnë vetëm atë). Por nëse jeni të irrituar me regjistruesin tuaj aktual dhe doni të zhvendosni emrin e domain, shumë ofrues do ta bëjnë procesin e transferimit pa probleme. Pasi të keni mbaruar periudha juaj fillestare 60-ditore, kontrolloni politikën e transferimit të një regjistruesi për çdo tarifë shtesë ose komplikime.
 • Karakteristikat e shtesës: Kjo mund të jetë një shpatë me dy tehe. Ne jemi padyshim adhurues të mjeteve të intimitetit dhe sigurisë, si dhe integrimeve të thjeshta me Office 365 ose G Suite. Ju gjithashtu mund të vlerësoni që keni mundësi të tilla si parkimi i domain, bravë transferimi, DNS të azhurnuar dhe mbrojtje nga skadimi. Ndërsa këto mjete mund të marrin ose prishin vendimin tuaj për regjistrimin e domain, ne jemi skeptik ndaj regjistruesve që vërshojnë azhurnimet dhe deponimet në procesin e arkë në vend që të jenë më transparente.

Natyrisht, kostoja është një faktor kryesor që duhet të merrni parasysh, si dhe duke u siguruar që jeni duke punuar me një regjistrues të akredituar nga ICANN. Do të dëshironi gjithashtu të vlerësoni aty ku kompania e përqendron; disa regjistrues domenesh me të vërtetë shkëlqejnë në menaxhimin e domain, por lloj i ngadalësimit në anën pritëse të gjërave, ndërsa hostet e tjerë mund të ofrojnë kohë dhe performancë të shkëlqyeshme ndërsa rrëshqasin pak në mjetet e emrit të domain. Disa kompani të zgjedhura performojnë mirë me të dy, kështu që gjithçka varet nga niveli juaj i rehatisë dhe nga ajo që ju nevojitet vërtet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map